П'ятниця, 26 квітня 2024, 11:11
Повна версія сайту
;

Недобросовісні орендарі «схудли» на 7,6 мільйона гривень

18:36 18.05.2020    Коментарі  
 

Деякі підприємства та фізичні особи продовжують ухилятись від сплати земельного податку, який є одним з джерел наповнення місцевого бюджету. Зі свого боку податкова міліція ГУ ДФС у Чернігівській області виявляє недобросовісних платників і притягує їх до відповідальності.

Після внесення змін до Податкового кодексу України у 2015 році підставою для нарахування орендної плати за земельну ділянку є договір її оренди. Несумлінні підприємці почали використовувати цю норму кодексу на власну користь. Зокрема, навмисно не укладали договори оренди земельних ділянок з власниками землі (міська рада, територіальна громада та ін.), і таким чином уникали оплати податків та зборів до місцевих бюджетів.

На даний час податковою міліцією у Чернігівській області розслідується низка кримінальних проваджень за такими фактами. У справах фігурують підприємства м. Чернігова.

Одне з таких проваджень у квітні 2020 року скеровано до суду. Завдяки заходам, вжитим під час досудового розслідування, порушники у повному обсязі відшкодували завдані державі збитки на суму 7,6 млн грн.

Задля вирішення питання щодо унеможливлення ухилення від сплати земельного податку, ГУ ДФС у Чернігівській області направлено відповідні пропозиції до Верховної Ради України щодо внесення змін до Податкового кодексу України.

За інформацією податкової міліції ГУ ДФС у Чернігівській області


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає