Середа, 24 квітня 2024, 14:13
Повна версія сайту
;

Голова Чернігівської ОДА звернувся до прем'єра щодо необхідних кроків для протидії масовому отруєнню бджіл

11:27 20.05.2020    Коментарі  
 

Голова Чернігівської обласної адміністрації Андрій Прокопенко відправив листа до прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля щодо необхідних кроків для протидії масовому отруєнню бджіл. Про це він повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Він зазначив, що наразі на Чернігівщині зареєстровано 41,4 тис. бджолосімей. Протягом квітня — травня в області частково постраждали 607 бджолосімей, повністю загинуло 20 бджолосімей.

«Для вирішення цього проблемного питання та налагодження конструктивної співпраці між бджолярами та сільгоспвиробниками у Чернігівській облдержадміністрації проведено нараду щодо профілактики отруєння бджіл за участю представників профільних структурних підрозділів облдержадміністрації, Головного управління Держпродспоживслужби в Чернігівській області, правоохоронних органів, обласної та міської спілки бджолярів, підприємців, які вирощують сільськогосподарські культури», — зазначив Андрій Прокопенко.

Для протидії масовому отруєнню бджіл було напрацьовано пропозиції щодо внесення змін до законодавчих актів у сфері захисту та розвитку бджільництва.

Зокрема, пропонується:

  • Внести зміни до Кримінального кодексу України. Доповнивши його окремою статтею. Стаття 247-1. Порушення законодавства про охорону бджіл
  • Внести зміни до Кодексу України про адміністративні правопорушення.
    До ст. 83. Порушення правил застосування, зберігання, транспортування, знешкодження, ліквідації та захоронення пестицидів і агрохімікатів, токсичних хімічних речовин та інших препаратів, а також ст. 188-12. Невиконання законних вимог посадових осіб спеціально уповноважених органів виконавчої влади у сфері захисту рослин.
  • Крім того, запропоновані конкретні зміни до Законів України «Про пестициди і агрохімікати», «Про бджільництво», «Про ліцензування видів господарської діяльності», «Про захист рослин» та «Про основні засади державного нагляду (контролю) у сфері господарської діяльності».

Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає