Вівторок, 16 квітня 2024, 18:42
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині вітали бійців, які повернулися із зони ООС (Фото)

11:10 27.06.2020    Коментарі  
 

В Чернігові на базі обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки відбулися урочистості з нагоди Дня Конституції України.

Сьогодні, напередодні державного свята, ми маємо за честь нагородити особовий склад обласного та районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки і також 119 окремої бригади територіальної оборони. В першу чергу – це військові, що виконували завдання у складі бойових підрозділів в районі проведення операції об’єднаних сил. Хочеться розвіяти той міф, що наші військовослужбовці постійно знаходяться в пункті постійної дислокації, деякі з них вже рік і більше виконували бойові завдання та мають певний досвід. Також багато хто потрапив до нас з бойових частин, з важкими пораненнями та каліцтвом, - повідомив заступник військового комісара Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Вадим Лільчицький.

Наразі в бойових діях на Донбасі приймали участь більше 80 відсотків особового складу Чернігівського обласного ТЦК, переважна більшість яких нещодавно повернулися до рідних домівок.

Це вже моя четверта ротація на Схід України. Загалом я вже більше ніж півтора роки на передовій. Там виконував бойові завдання на Луганщині у складі 72-гої окремої механізованої бригади на посаді навідника БМП. Там де ми знаходилися, обстріли не припинялися. Був випадок, коли ми отримували питну воду вдень і розпочинався масований обстріл з мінометів, треба було швидко приймати рішення та давати ворогу відсіч. Спочатку було трохи страшно, а вже надалі звик до цього. Доводилося інколи давати бій противнику, коли відстані були до 100 метрів, - каже інструктор відділення рекрутингу та комплектування Козелецького районного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Погиба.

В урочистій обстановці військовий комісар Чернігівського обласного територіального центру комплектування та соціальної підтримки Олександр Криворучко нагородив кращих військових та державних службовців відзнаками та грамотами.

Наостанок для присутніх колектив Військово-музичного центру Сухопутних військ Збройних Сил України, який очолює підполковник Ігор Кішман,  виконав дефіле військового оркестру.

Ігор Березинський, спеціальний кореспондент (м.Чернігів) Інформагентства МОУкраїни АрміяInform


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає