Субота, 20 квітня 2024, 06:18
Повна версія сайту
;

В Чернігові відкрили першу освітню станцію сортування сміття (Фото)

15:08 27.06.2020    Коментарі  
 

Сьогодні, 27 червня, в Чернігівському обласному молодіжному центрі відкрили першу освітню станцію сортування сміття.

Вона розташова у внутрішньому дворі Молодіжного центру та працюватиме на вихідних з 11:00 до 17:00. Вторинну сировину будуть приймати безкоштовно та потім відправляти її на підприємства Чернігова та Києва.

Загалом пункт прийматиме понад 20 видів вторинної сировини. Окрім звичних усім макулатури, скла та пластику, можна буде здати такі види фракцій, як Tetra Pak та одноразовий паперовий посуд, целофан, кур'єрські пакети, плівку з бульбашками та пакети з-під молочної продукції. Ці види вторинної сировини не приймає жоден пункт міста.

Відкриття сортувальної станції - частина проєкту “Supersorters”, який реалізує ГО “Еко місто”.

Підтримку ініціативі надає Посольство Чеської Республіки в Україні, Чернігівська обласна державна адміністрація та Чернігівський обласний молодіжний центр. Крім того на базі станції будуть проводитись тематичні лекції та майстер-класи. А в найближчому майбутньому запустять навчання  “екоменторів” для вчителів шкіл. Адже наразі 11 навчальних закладів міста долучилися до цієї ініціативи. На базі цих шкіл встановлять пункти роздільного збору відходів з трьох контейнерів: для макулатури, ПЕТ-тари та алюмінієвих бляшанок.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає