Субота, 20 квітня 2024, 05:29
Повна версія сайту
;

Стало відомо, скільки Чернігівщина отримала коштів за Програмою медгарантій

12:42 28.06.2020    Коментарі  
 

Від початку дії Програми медгарантій НСЗУ виплатила спеціалізованим лікарням Чернігівщини кошти у повному обсязі. Загальна сума склала близько 448,7 млн грн.

Із загального бюджету за надання спеціалізованої медичної допомоги 48-ми закладам Чернігівської області Національна служба здоров’я України виплатила близько 367,4 млн грн; за надання екстреної медичної допомоги - понад 39,4 млн грн.

За надання допомоги пацієнтам з COVID-19 та з підозрою на нього медичні заклади Чернігівщини отримали від НСЗУ майже 41,9 млн грн.

Про це журналістам розповіли під час прес-конференції, яка відбулася за участі очільників Національної служби здоров'я України та керівників міжрегіональних департаментів НСЗУ.

“У межах уваги Північного міжрегіонального департаменту перебувають 367 закладів охорони здоров’я, які надають спеціалізовану, екстрену допомогу та медичну допомогу при COVID-19 у 4-ох областях – Харківській, Полтавській, Сумській та Чернігівській. Сума контрактів з НСЗУ цих закладів на рік – понад 7,5 млрд грн. З початку впровадження Програми медичних гарантій (з 1 квітня 2020 року) 295 закладів отримали виплати на загальну суму понад 2,5 млрд грн", - повідомила директорка міжрегіонального Північного департаменту НСЗУ Вікторія Мілютіна.

На найбільшу кількість пакетів в областях департаменту законтрактовано Полтавську обласну клінічну лікарню ім. Скліфосовського – 17 пакетів медичної допомоги, та Чернігівську обласну лікарню (Чернігівської обласної ради) – 16 пакетів”.

Загалом по Україні з початку впровадження Програми медичних гарантій НСЗУ виплатила 2117-ти медичним закладам вторинного рівня понад 16 млрд грн.

У зв’язку з пандемією COVID-19 програма медичних гарантій була розширена на 4 додаткові пакети – з надання допомоги пацієнтам з підозрою або захворюванням на COVID-19. За надання такої допомоги 1 047 закладів отримали від НСЗУ понад 1 млрд 600 млн грн.

За квітень-травень в медзакладах, які були визначені для лікування COVID-19, стаціонарну медичну допомогу отримали 11 146 пацієнтів з коронавірусною інфекцією. З них – 1 971 пацієнт отримав медичну допомогу в умовах інтенсивної терапії.

Усі послуги для пацієнтів, які госпіталізовані до лікарні з діагнозом СOVID-19, або з підозрою на нього, є безоплатними.

НСЗУ подала у Міністерство охорони здоров’я бюджетну декларацію, в якій описані зміни до Програми медичних гарантій 2021-2023 років. Зокрема, на‌ ‌Програму‌ ‌медгарантій-2021‌ пропонується‌ ‌виділити‌ ‌‌240‌ ‌млрд‌ ‌грн‌,‌ ‌ще‌ ‌67‌ ‌млрд‌ ‌грн ‌–‌ ‌для‌ ‌надання‌ ‌допомоги,‌ ‌хворим‌ ‌на‌ ‌COVID-19‌ ‌або‌ ‌з‌ ‌підозрою‌ ‌на‌ ‌нього.‌ 240‌ ‌млрд‌ ‌гривень‌ ‌–‌ ‌це‌ ‌близько‌ ‌6%‌ ‌ВВП,‌ ‌отже‌ буде ‌виконано‌ ‌норму‌ ‌Закону‌ ‌‌“Про‌ ‌державні‌ ‌фінансові‌ ‌гарантії‌ ‌медичного‌ ‌обслуговування‌ ‌населення”,‌ ‌де‌ ‌зазначено,‌ ‌що‌ ‌видатки‌ ‌на‌ ‌реалізацію‌ ‌ПМГ‌ ‌мають‌ ‌складати‌ ‌не‌ ‌менше‌ ‌5%‌ ‌ВВП.‌ ‌

У ‌ПМГ-2021‌ ‌пропонується‌ ‌наблизити‌ ‌меддопомогу‌ ‌до‌ ‌пацієнта,‌ ‌зокрема,‌ ‌лікування ‌хворих‌ ‌на‌ ‌туберкульоз‌ ‌на‌ ‌амбулаторному‌ рівні‌, впровадження ‌мобільної ‌психіатричної ‌допомоги, розвиток медреабілітації та розширення програми реімбурсації “Доступні‌ ‌ліки”.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає