Четвер, 18 квітня 2024, 09:10
Повна версія сайту
;

Як державна фінансова підтримка зберігає робочі місця

11:05 02.07.2020    Коментарі  
 
Фото: Чернігівського обласного центру зайнятості

Жодного працівника ТОВ «Фанера Чернігів», що знаходиться в с. Сахутівка Корюківського району, не звільнено через карантин. Це стало можливим завдяки державній програмі фінансової підтримки малого та середнього бізнесу, за якою підприємство отримало більше 100 тисяч гривень допомоги по частковому безробіттю за квітень-травень поточного року.

Кошти розраховані для виплати допомоги працівникам, які через карантин втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення тривалості робочого часу. На сьогодні підприємство забезпечує роботою 111 осіб, 102 з яких отримали допомогу по частковому безробіттю. Серед них - верстатники деревообробних верстатів, заготівельники матеріалу та деталей, сушильники, пресувальники, різальники шпону, розмелювачі деревини, слюсарі-ремонтники. Це ті робітничі спеціальності, які потрібні ТОВ «Фанера Чернігів». Основний вид діяльності підприємства - виробництво фанери, плит, панелей та шпону. За оцінкою роботодавця, фінансова підтримка від держави була вкрай важливою та дозволила зберегти робочі місця.

Слід зазначити, що право на допомогу по частковому безробіттю мають працівники, які перебувають у трудових відносинах з роботодавцем, який протягом останніх 6-ти місяців сплачував єдиний соціальний внесок. Отже, легальне працевлаштування – це надійно та вигідно!

За інформацією Чернігівського обласного центру зайнятості


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає