П'ятниця, 26 квітня 2024, 07:06
Повна версія сайту
;

Чи є за що вибачатися: нардепи вказали на порушення закону заступницею міністра

20:11 02.07.2020    Коментарі  
 

Незважаючи на карантин, Чернігів уже на повну ввійшов у передвиборчий процес з усіма його методами, серед яких і масові зібрання у стилі діалоги з молоддю, громадськістю, пенсіонерами тощо. Звісно, не обходиться і без настановчого аутотренінгу, що йменується конференцією ( а в народі - з'їзд) партії. Першою стала партія "Рідний дім". 

На перший погляд все там було у кращих традиціях чиновників зі стажем: дороге місце зустрічі та обіцянки відродити все.
Втім, родзинкою конференції став виступ заступниці міністра молоді і спорту Ніни Лемеш. Та справа не в тезах її промови, а в самій присутності урядовиці на заході.

Нагадаємо, відповідно до частини 2 статті 10 Закону України «Про державну службу» державний службовець не має права демонструвати свої політичні погляди та вчиняти інші дії або бездіяльність, що у будь-який спосіб можуть засвідчити його особливе ставлення до політичних партій і негативно вплинути на імідж державного органу та довіру до влади.

Звісно це не залишилося без уваги. Депутати від Чернігівщини Сергій Гривко та Олег Семінський відреагували на такі дії урядовиці.

"Якщо всі міністри і їх заступники розбіжаться робити місцеві вибори, хто тоді керуватиме державою? Вважаю неприпустимою і такою, що не заслуговує на довіру, участь заступниці Міністра молоді та спорту Ніни Лемеш у з'їзді опозиційної партії. Поважаю Ніну Петрівну як титуловану спортсменку, але державотворення вимагає незаангажованості та відданості справі. Якщо діюча заступниця міністра більше не хоче брати участі в управлінні державою, а бажає йти на вибори у команді вчорашніх друзів Порошенка, то їй варто написати заяву на звільнення. Принаймні цей крок буде чесним і по відношенню до Президента, і до українського народу, який висловив нам надзвичайну довіру. А найголовніше - це буде чесно щодо себе", - зауважив Семінський у себе на сторінці в facebook.

Пані Лемеш досі офіційно ніяк не пояснила свій візит на з'їзд, не відреагувала і на зауваження нардепів.

А власне Владислава Атрошенка зауваження від народних обранців зачепили. Він висловив невдоволення з цього приводу під час наради у муніципалітеті, закріпивши дописом в фб:
"...Остання витівка двох народних депутатів від Чернігова (Олег Семінський та Sergey Grivko), на мій погляд, безглузда і безвідповідальна.
...Якщо ці депутати вибачаться і скажуть, що це помилка, ми залишимо це  без уваги. Хай це буде свідченням відсутності клепки в їхніх головах.
Якщо протягом трьох днів не буде вибачень, ми зробимо відповідну реакцію стосовно цих листів, яких в демократичній та правовій державі не може бути!
Ці речі не можна замовчувати!"


Однак, містяни досить швидко нагадали меру Чернігова, що і йому є за що вибачатися. Атрошенко любить використати міцне слівце до підлеглих і досить часто є не толерантним загалом.

D:Documents and SettingsUserРабочий столк1.jpgD:Documents and SettingsUserРабочий столк3.jpg
Відреагували на звернення до них і нардепи: хтось спокійніше - як Гривко, хтось емоційніше - як Семінський.

Сергій Гривко

«Погрози, ультиматуми, шантаж - у всіх різна реакція на правду і на свої ж помилки.

Значить, міський голова будете заливати чорнухою всіх незгодних, в стилі регіонів та старих політиків...

Особисто за себе напишу, що мені не потрібні три дні.

Зробив зауваження та вважаю його доречним.

Бо заступник міністра повинен розвивати свій профільний напрямок, а не працювати на опозиційну політичну партію і саботувати роботу в міністерстві. Це питання політичної етики, трудових відносин та моралі!

А те, що в класичному стилі погроз та образ було сказано під запис, отримає належну правову оцінку".

Олег Семінський:

"Мені тут один "Дон Карлеоне" вирішив дати три дні на роздуми, інакше... (я так і не зрозумів, що інакше)".

 

Політичний експерт Олег Картун також висловився з цього приводу:

"Якщо казати об’єктивно, то абсолютно незрозуміло чому мера Чернігова Владислава Атрошенко, як чиновника так збентежили депутатські листи до Міністра молоді і спорту. Дивлячись більш ширше на цю ситуацію стає зрозумілим, що заступниця міністра молоді та спорту України, Ніна Лемеш є одним з флагманів партії мера «Рідний дім» і «завдяки» активності провладних депутатів, Владислав Анатолійович може втратити потужну «бойову одиницю» під час виборчої кампанії. Встановлення безґрунтовних ультиматумів, надання правової оцінки чужим листам,  образи, жага вибачень це все свідчення нервового зриву та втрати контролю над ситуацією. 

В будь якому випадку мер потужної громади не має права на такі публічні емоції, вирази та заяви. Можна сказати впевнено – це недостойна поведінка міського очільника, яка піде не на користь його політичним рейтингам". 



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає