П'ятниця, 29 березня 2024, 10:37
Повна версія сайту
;

Президент Зеленський спілкувався з прикордонниками щодо ситуації у Нових Яриловичах

14:08 15.09.2020    Коментарі  
 

Президент України Володимир Зеленський обговорив з головою Державної прикордонної служби України Сергієм Дейнеком ситуацію на державному кордоні з Республікою Білорусь, яка склалася через прибуття значної кількості паломників-хасидів. Обстановка на українсько-білоруському кордоні повністю контрольована.

Вранці у вівторок, 15 вересня, на кордоні з боку Білорусі перебувало майже 700 іноземних громадян, йдеться в інформації ДПСУ.

«Прогнозуємо прибуття до лінії кордону в Чернігівській області до тисячі осіб, Житомирській – до 700, Волинській – до 1,5 тисячі осіб. Очікуємо прибуття до міста Мінська трьох чартерів – близько 600 іноземців», – повідомив Сергій Дейнеко.

Для посилення прикриття білоруської ділянки залучені резерви Національної академії Державної прикордонної служби України та Сумського прикордонного загону.

Також задіяні вертоліт Мі-8, два H-125, літак DA-40 та безпілотні комплекси для проведення повітряного моніторингу кордону.

Державна прикордонна служба України організувала взаємодію з Державним прикордонним комітетом Республіки Білорусь та підтримує контакт з Посольством Ізраїлю в Україні, а також рабинами єврейських релігійних організацій, які забезпечують водою й кошерною їжею прибулих хасидів.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає