Субота, 20 квітня 2024, 00:29
Повна версія сайту
;

Жінка з двома дітьми намагалася за хабар потрапити до Росії

14:40 15.09.2020    Коментарі  
 

В пункті пропуску у «Сеньківка», що на Чернігівщині , вона разом з двома дітьми – трирічною донькою та шестирічним сином, прямувала до РФ, йдеться в інформації ДПСУ.

Серед документів, які жінка надала прикордонникам на контроль, було свідоцтво про народження доньки. Прикордонники роз’яснили українці порядок перетинання кордону та повідомили, що свідоцтво про народження виключено з Переліку документів громадян України для в’їзду, виїзду, перебування і пересування територією РФ та не дає право перетинати українсько-російський кордон.

Але жінка шляхом підкупу прикордонників спробувала «вирішити питання» безперешкодного пропуску її доньки через кордон та надала правоохоронцям 6 500 російських рублів.

Від неправомірної вигоди прикордонники відмовились та попередили громадянку про кримінальну відповідальність за цей злочин, відповідно до ст. 369 «Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі» ККУ. Крім того, по даному факту охоронці кордону повідомили співробітників Національної поліції, які прибули до пункту пропуску для відібрання пояснень.

Нагадаємо, що відповідні зміни до Угоди між Урядом України і Урядом Російської Федерації про безвізові поїздки громадян України і Російської Федерації були внесені Постановою КМУ від 18.12.2019 р. № 1056 «Про дію окремих положень міжнародних договорів України з Російською Федерацією».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає