Четвер, 28 березня 2024, 22:04
Повна версія сайту
;

Молодій громаді – молодий лідер: інтерв’ю з Вікторією Сім’ячко

14:39 16.10.2020    Коментарі  
 

Яблунівська громада – одна з наймолодших на теренах Чернігівщини. Вона утворена цього року. Тож, нинішні місцеві вибори в якості ОТГ – перші. Громада прагне рости, розвиватися і створювати кращі умови для своїх жителів. У Вікторії Сім’ячко багато спільного зі своєю громадою. І не тільки тому, що вона тут народилася. Вікторія теж молода і вперше балотується на посаду голови ОТГ. Вона має багато ідей та задумів, які хоче втілити в життя задля розвитку громади і добробуту людей.

Вікторія, ви вже провели чимало зустрічей з людьми. Що нині найбільше турбує жителів Яблунівської громади? Вона хоча і молода, та проблеми, мабуть, так і залишилися старі?  

Так, я проводжу чимало зустрічей в кожному населеному пункті, які входять до Яблунівської громади. Знайомлю людей зі своєю програмою, яким я бачу подальший розвиток. 

А проблеми скрізь спільні. Найбільша біда – це жахливий стан доріг по всіх населених пунктах. Найпроблемніші автошляхи – до Сергіївки, Сухолісок, Білошапок. Навіть по селах жахливе покриття. Проблема давно відома і питання щодо ремонту постійно піднімалися. Тому ремонт дорігдля мене - це пріоритет. 

Люди хочуть нові робочі місця. Я зі своєю командою плануємо в ОТГ створити підрозділ пожежної охорони, комунальне підприємство, а також сформувати штат адміністрації громади. Це вже дасть змогу на першому етапі створити кілька десятків робочих місць для тих наших людей, які бажають працевлаштуватися.  

Звісно людей непокоїть і питання пасажирських перевезень. Насамперед, умови і комфорт пасажирів.   

Людей цікавить наповнення бюджету громади, як будуть обиратися старости, які послуги надаватиме старостинський округ, адміністрація громади.  


Яблунівська громада молода і ви молода людина. Як ви вважаєте – це ваш козир перед іншими кандидатами, які старші за вас чи навпаки?  

Немає зверхнього ставлення до мене, як молодої кандидатки. Люди навіть більше кажуть, що готові проголосувати за молодого кандидата, ніж будуть обирати вже старшого. Адже у молоді більше ідей, задумів, які вони хочуть втілити в життя. Це важливо для життя громади, а особливо для тієї, яка тільки починає створюватися. Сподіваюсь - це буде перевагою перед іншими.  

Ви вже знаєте, якими мають бути першочергові кроки нового керівника громади? 

Найперше, що потрібно буде зробити керівнику ОТГ – це створення ефективної адміністрації. Друге - це прийняття бюджету. Адже вибори відбуваються в кінці року, а бюджет треба затвердити на сесії не пізніше 25 грудня. 

Третє - сподіваємося на залучення інвестиційних коштів для покращення дорожнього покриття. Ці кошти потрібно шукати вже зараз. Це можуть бути програми чи гранти, за рахунок яких зможемо поліпшити інфраструктуру, яка десятиліттями не бачила ремонтів. Це найголовніші завдання. Ми активно працюємо з недержавними громадськими організаціями, які допомагають  нам консультаціями щодо децентралізації. Супроводжують громаду від її формування і далі. 

Плануємо також створити власну пожежну команду на базі Яблунівської сільради. Приміщення вже є. Готуємо відповідні документи. Обов’язково створимо комунальне підприємство, яке виконуватиме певний обсяг ремонтних робіт. Буде будуватися автозаправка. Є земельна ділянка. Тендер виграв підприємець, який орендуватиме приміщення колишньої автозаправки. Треба розвивати не тільки центр громади, а й всі її населені пункти. 

Треба провести інвентаризацію всього майна сільрад. Потрібні зрозуміти: що у нас є, що ми можемо використовувати самі чи передати в оренду і таким чином у нас будуть надходження до бюджету. 


У вас вже є управлінський досвід. Вас люди добре знають, адже ви майже 5 років допомагаєте мешканцям громади розібратися в усіх юридичних тонкощах і нюансах, з якими вони стикаються …  

Так, я з червня 2016 року працюю на посаді юрисконсульта у Яблунівській сільраді і уже п’ятий  рік займаюся різними проблемами сільської ради, надаю безкоштовні юридичні послуги та консультації людям. І ви знаєте, звертаються не тільки жителі нашої громади, а й мешканці з інших сіл та селищ. Намагаюся допомогти кожному чим можу.  

Яким ви бачите майбутнє Яблунівської громади ?

Хочу, щоб на території нашої громади всі мешканці мали комфортні послуги і рівні можливості. Всі мають бути в однакових умовах. Хочу, щоб наша ОТГ була окрасою країни. На карті України Яблунівська громада з’явилася  12 червня 2020 року і вона продовжуватиме далі розвиватися, бути самодостатньою. У мене та моєї команди багато планів, які ми обов’язково втілимо в життя. 

Дякуємо за спілкування, бажаємо успіхів!

*Імідж


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає