П'ятниця, 19 квітня 2024, 15:11
Повна версія сайту
;

Асоціація ОТГ наполягає на збереженні в державному бюджеті 2021 року видатків для розвитку

15:36 27.11.2020    Коментарі  
 

Інфраструктурна субвенція має бути збережена в Державному бюджеті України на наступний рік як така, яка виправдала себе в повній мірі.

Про це інформує Асоціація ОТГ.

За її рахунок в попередніх роках профінансовано величезну кількість об’єктів територіальних громад у сфері освіти, дорожньо-транспортної інфраструктури, закупівлю спеціалізованих транспортних засобів тощо. І розподілена вона має бути за формульним методом до рівня кожного бюджету територіальної громади.

Асоціація ОТГ вважає вкрай несправедливим вилучення з державного бюджету даного трансферту, і збереження при цьому субвенції на здійснення заходів щодо соціально-економічного розвитку окремих територій, без відповідного розподілу  між місцевими бюджетами (загальною сумою!), і відповідно суб’єктивним і непрозорим розподілом в майбутньому;

Обсяг Державного фонду регіонального розвитку має бути збільшений як додаткове джерело формування фінансового ресурсу для розвитку інфраструктури територіальних громад, з обов’язковим переглядом при цьому умов та критеріїв розподілу та надання таких коштів територіальним громадам (врахування  чисельності сільського населення громад, площі громад тощо).


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає