Четвер, 28 березня 2024, 15:03
Повна версія сайту
;

"Чернігівгаз" погрожує відключити котельні через меморандум Чернігівської ОДА і "Нафтогазу"

13:48 30.11.2020    Коментарі  
 

Підписання Меморандуму з ТОВ «ГК «Нафтогаз України" щодо співпраці з інформування населення про можливості споживача природного газу викликало агресивну і певною мірою незрозумілу реакцію зі сторони газорозподільного підприємства АТ «Чернігівгаз».

Про це інформує сайт Чернігівської ОДА. 

Керівниця цієї компанії Алла Ярова заявила на зустрічі з головою ОДА Анною Коваленко, якщо заходи з необтяжливого доступу населення до енергоресурсів будуть реалізовуватись, вона має намір відключити від газопостачання котельні теплогенеруючих підприємств Чернігівської області.

Важливо розуміти, що АТ «Чернігівгаз» є суб’єктом природної монополії і за законом зобов'язане забезпечувати на недискримінаційних умовах реалізацію газу споживачам, а також не чинити перешкод для реалізації угод між виробниками, що здійснюють діяльність на суміжних ринках, та споживачами.

Зокрема, гл. 5 ст. 39 Закону України «Про ринок природного газу» висуває певні вимоги щодо відокремлення і незалежності оператора газорозподільної системи. Оператор ГРМ має бути юридично та організаційно незалежним від інших видів діяльності на ринку природного газу, не пов’язаних з розподілом природного разу.

Втім, керівництво «Чернігівгазу» та його зрозумілі бенефіціари настільки налякані втратою надприбутків, що готові йти не тільки на пряме порушення законодавства, а і відключати мешканців від тепла фактично, вдаючись до шантажу органів виконавчої влади.

Щодо цієї ситуації голова Чернігівської ОДА Анна Коваленко звернулась зі скаргою до Антимонопольного комітету України та Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг.

Нагадуємо, що створення вільного ринку газу і відкриття доступу побутових споживачів до послуг усіх газопостачальників допоможе мешканцям Чернігівської області обирати більш вигідну пропозицію та економити на сплаті за природний газ.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає