Четвер, 18 квітня 2024, 10:50
Повна версія сайту
;

Україна не купить китайську вакцину, якщо її ефективність буде менше 70% - міністр МОЗ

10:15 13.01.2021    Коментарі  
 

Ефективність вакцини проти коронавірусу китайської компанії Sinovac Biotech за результатами клінічних досліджень у Бразилії склала боизько 50%, Україна очікує узагальнений звіт компанії.

Про це повідомив міністр охорони здоров'я Максим Степанов на пресбрифінгу в Києві в середу, передає Цензор.НЕТ.

"Учора повідомили, що загальна ефективність вакцини становить трохи більше 50%. Але спочатку ми хочемо отримати кінцеві висновки досліджень, які публікуються компанією-виробником. Ці кліндослідження проводили в різних країнах, і ми маємо побачити узагальнений звіт. Ефективності вакцини понад 50% достатньо для підтвердження її більшістю регуляторів. Але ми заклали в договір, що ефективність продукції на момент поставки має становити щонайменше 70% і бути підтвердженою в плацебо-контрольованому кліндослідженні", - сказав він.

"Якщо компанія не відповідатиме цим стандартам, то вона відшкодує державі кошти в повному обсязі, тобто в нас є банківська гарантія", - додав міністр.

Степанов також зазначив, що Україна в будь-якому разі розпочне масову вакцинацію в раніше визначені терміни, тобто в лютому 2021 року. Очікується підписання договорів з іншими компаніями.

Нагадаємо, що Україна буде закуповувати китайську COVID-вакцину від Sinovac через компанію "Лекхім". Договір підписано на 5 млн. доз. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає