Субота, 20 квітня 2024, 10:57
Повна версія сайту
;

З 2022 року техогляд авто може бути обов’язковим

13:18 26.01.2021    Коментарі  
 

В Україні планують зробити обов'язковим технічний огляд транспорту з 2022 року. Вводити його будуть поступово.

Про це заявив в інтерв’ю РБК-Україна міністр інфраструктури Владислав Криклій.

За його словами, почати вводити техогляд можуть з переобладнаних автомобілів, які вперше ввозяться. Такі транспортні засоби все одно проходять сертифікацію.

«Дотримання транспортних технічних вимог і контролю важливі. Але це має бути м'яко, щоб не викликати негативну реакцію і опору населення. Тому що багато згадують Державтоінспекцію, коли там були суцільні черги і за якусь гривню все це продавалося", - заявив Криклій.

Міністр зазначив, що введення техогляду транспорту є одним з основних вимог в імплементаційних документах щодо євроінтеграції.

"Це майже 20% від наших зобов'язань у виконанні Угоди про асоціацію з ЄС, адже це насамперед стосується екологічних норм. Наприклад, у непромислових містах основним фактором забруднення є саме транспорт. Транспорт - це ще й питання безпеки перевезення пасажирів і вантажів", - розповів Криклій.

Обов'язковий техогляд приватних авто в Україні було скасовано в 2011 році, а нові вимоги вводяться у відповідності з Директивою 2014/45/ЄС.

Також, Кабінет міністрів України пропонує контролювати проходження техоглядів автобусами  і комерційним транспортом з допомогою міток радіочастотної ідентифікації (RFID).


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає