Четвер, 28 березня 2024, 20:33
Повна версія сайту
;

Центр розвитку громад провів вебінар для представників ОТГ області з питань залучення грантових коштів до громад [ФОТО]

12:20 19.02.2021    Коментарі  
 

Вчора, 18 лютого, Центр розвитку громад Чернігівської області провів вебінар для громад Чернігівщини з питань залучення державних коштів та коштів міжнародних інституцій для розвитку об’єднаних територіальних громад.

Під час заходу учасники ознайомилися з діючими програмами матеріально-технічної допомоги та можливістю залучення коштів з ДФРР, субвенції на соціально-економічний розвиток та субвенції на розробку містобудівної документації. Крім того, учасники домовилися про подальші кроки у розробці концепцій майбутніх проєктів і написанні заявок.

«Ми презентували громадам огляд фінансових можливостей в найближчій перспективі: лютий - березень 2021. Показали основні - на які можуть податися всі громади. Для нас головне - це щоб був конкретний результат сьогоднішньої зустрічі. Спільно напрацювати і подати проєктні заявки»,- говорить Голова правління Центру розвитку громад Андрій Прокопенко.

Фахівці ЦРГ звернули увагу представників територіальних громад на необхідність розбудови партнерства. Адже для якісної підготовки проєктів, спрямованих на поліпшення соціально-економічних умов життя в громаді, необхідно залучати широке коло представників громади: місцевий бізнес, представників професій різних груп, громадські організацій. В багатьох конкурсних умовах від міжнародних фінансових інституцій партнерство є головною умовою для подачі заявки на конкурс.

Ольга Кунтиш - Виконавчий директор Центру розвитку громад наголосила на необхідності розробки Стратегій розвитку (стратегічних планів) громад, для тих ОТГ, які в цьому напрямку ще не робили жодних кроків. Адже це не просто документ, а напрямок руху, який визначає майбутнє громади. 

Крім того, цілком вірогідно, що наявність Стратегій розвитку у найближчому майбутньому стане обов’язковою для всіх громад, оскільки відповідний законопроєкт був внесений Кабінетом Міністрів наприкінці 2020 року.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає