Вівторок, 23 квітня 2024, 17:55
Повна версія сайту
;

"Зняли порчу" за мільйон: псевдо екстрасенсам повідомлено про підозру

16:31 22.02.2021    Коментарі  
 

Прилуцькою місцевою прокуратурою повідомлено про підозру двом мешканкам Донецької області, які 18 лютого під виглядом ритуалу "зняття порчі" з мешканки Прилук та її рідних виманили у жінки більше мільйона гривень.

Нагадаємо, 18 лютого до поліції звернулася 67-річна прилучанка, яка повідомила, що до неї на вулиці підійшли дві незнайомки та запропонували допомогти їй. Нібито вони можуть зняти порчу з заявниці та її родини. Потерпіла віддала незнайомкам 30 тисяч доларів, 1500 євро та 20 тисяч гривень. Жінка легко піддалася впливу шахрайок, адже у неї якраз захворіли члени сім’ї. Винести з дому всі заощадження її попросили «для зняття негативної енергетики». Після того, як незнайомки забрали гроші і пішли, жінка отямилася і звернулася до поліції. Після скоєння шахрайства у Прилуках зловмисниці спочатку втекли до Києва, а потім винайняли таксі та рушили в напрямку міста Дніпро. Там їх і наздогнала група поліцейських Прилуцького відділу поліції.

Досудовим слідством встановлено, що 18 лютого підозрювані в місті Прилуки під виглядом проведення ритуалу «зняття зурочення» над місцевою мешканкою, щоб поліпшити здоров’я останньої та її рідних, зловживаючи довірою потерпілої, заволоділи її коштами у сумі 20000 гривень, 37000 доларів США та 3000 євро. Загальна сума завданих прилучанці збитків сягнула понад 1 мільйон 150 тисяч гривень. Підозрювані покинули Прилуки, однак були затримані у місті Дніпро.

Санкція інкримінованої статті, а саме ч. 4 ст. 190 КК України (заволодіння чужим майном шляхом зловживання довірою (шахрайство), вчинене в особливо великих розмірах), передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Також судом підозрюваним обрано запобіжний захід – тримання під вартою. На період досудового розслідування вони перебуватимуть у Чернігівському слідчому ізоляторі.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає