П'ятниця, 29 березня 2024, 16:08
Повна версія сайту
;

Росія відмовилася надати США роз'яснення щодо ситуації на кордоні з Україною

18:10 06.04.2021    Коментарі  
 

Росія відмовилася давати Сполученим Штатам Америки будь-які роз'яснення у відповідь на прохання Вашингтона пояснити, що відбувається з пересувань російських військ біля кордону з Україною.

У відповідь заступник глави Міністерства внутрішніх справ (МЗС) Росії Сергій Рябков 6 квітня заявив, що РФ минулого тижня вже надала пояснення США.

"Хто хоче отримати щось від Росії, повинен читати ті записи, які, як я сподіваюся, у них залишилися з минулого тижня. Додати до наших сигналів, які ми дали їм тоді, нічого", - заявив Рябков.

Заступник голови російського МЗС підкреслив, що Росія буде вести діалог зі Сполученими Штатами лише з тих питань, що цікаві Москві.

"Ми взагалі зараз дуже селективно підходимо до діалогу з США. Ми будемо далі вести діалог з цією країною тільки з тих питань, які нам цікаві, для нас значимі і тільки на тих умовах, які нам вигідні. Це очевидна ситуація, яка потребує додаткових пояснень",- сказав він.

У свою чергу у НАТО застерегли російські війська від подальшої ескалації ситуації в Україні, адже триває нарощування військ РФ біля українського кордону і порушень припинення вогню на Донбасі. У військовій організації запевнили, що продовжуватимуть підтримувати суверенітет і територіальну цілісність України. Спікер відзначив, що фахівці Альянсу уважно та пильно стежать за ситуацією.

Він додав, що "дестабілізуючі заходи з боку Росії" дуже кардинально впливають на систему безпеки у Європі та світі. Такі дії підривають всі зусилля з деескалації напруженості. РФ не виконує укладену за участю ОБСЄ угоди про припинення вогню від 27 липня 2020 року.

 

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає