Четвер, 28 березня 2024, 15:49
Повна версія сайту
;

ВАОТГ та МОЗ організують спільні заходи та консультації для громад

18:38 08.04.2021    Коментарі  
 

2 квітня за ініціативи Всеукраїнської Асоціації ОТГ відбулася зустріч із Міністром охорони здоров’я України Максимом Степановим. Асоціацію представили Голова ВАОТГ Олександр Корінний, Виконавчий директор Асоціації Валентина Полтавець та Заступник Виконавчого директора ВАОТГ Андрій Прокопенко.

Говорили про налагодження постійного діалогу між Всеукраїнською Асоціацією ОТГ та Міністерством охорони здоров’я. Адже саме такий діалог необхідний для співпраці та координації, з метою вирішення проблемних питань у сфері охорони здоров’я на рівні громад.

Представники ВАОТГ ініціювали розмову щодо проблем первинного рівня медицини, запропонували розглянути питання введення сільського коефіцієнту та збільшення капітаційної ставки у 2022 році.

Наступним предметом розмови став вторинний рівень медицини. Йшлося про проблеми з передачею закладів медицини вторинного рівня до громад. А також – про потребу розробки окремого виду угод про міжмуніципальне співробітництво у сфері охорони здоров’я.

У підсумку, команда Асоціації ОТГ та Максим Володимирович домовилися про проведення спільних вебінарів, надання інформаційних роз’яснень, методичного супроводу громад через платформу охорони здоров’я Всеукраїнської Асоціації ОТГ.

ВАОТГ стурбована новою високою хвилею захворюваності на COVID-19 та ситуацією з пандемією в цілому. Громади активно долучаються до вирішення питань у галузі охорони здоров’я, залучаючи кошти з місцевих бюджетів. Але питання розмежування повноважень між державою та місцевим самоврядуванням є надактуальним.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Чернігові вперше провели «Форум громад Чернігівської області».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає