П'ятниця, 29 березня 2024, 13:23
Повна версія сайту
;

Або ми вступаємо до НАТО, або піднімаємо питання повернення ядерного статусу – посол України в Німеччині

17:25 15.04.2021    Коментарі  
 

Посол України в Німеччині Андрій Мельник заявив, що Україні, можливо, доведеться задуматися про відновлення ядерного статусу, якщо країна не вступить у НАТО.

Про це він заявив в ефірі німецької радіостанції Deutschlandfunk, передає інтернет-видання “Експертна думка”.

За словами Мельника наразі ми спостерігаємо наймасовіше переміщення російських військ з часів Другої світової війни.

«За нашою інформацією, майже 90 тисяч військових та їхні системи озброєння були стягнені до кордону та в окуповані Крим і Донбас. Це […] значно більше, ніж просто гра м’язами. […] Це цілком реальні військові приготування до нового нападу на Україну, до якого Берліну теж варто поставитися серйозно», — заявив дипломат.

Він підкреслив, що Україна зараз потребує більше, ніж «красиві слова» і солідарність Заходу. Посол наголосив, що необхідна військова підтримка. «Нам потрібні сучасні системи озброєння, щоб зміцнити нашу обороноздатність», — зазначив посол.

Мельник наголосив, що Україна, аби захиститися від російської агресії, має нарешті стати членом НАТО.

«В України немає іншого вибору. Або ми є частиною такого союзу, як НАТО, і робимо свій внесок, щоб Європа стала сильнішою, або у нас залишається лише один варіант — озброюватися самим, і можливо, знову подумати про ядерний статус. Як ще ми можемо гарантувати наш захист?» — наголосив дипломат.

Зазначимо, президент Володимир Зеленський вважає, що вступ України в НАТО завершить війну на Донбасі. У Росії, реагуючи на цю заяву, пригрозили масштабною ескалацією на Донбасі в разі вступу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки батальйонів у Путіна? Аналіз російських сил для вторгнення в Україну.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає