П'ятниця, 29 березня 2024, 02:16
Повна версія сайту
;

На Менщині провели майстер-клас з випікання хлібу за старовинними рецептами [ФОТО]

09:57 08.06.2021    Коментарі  
 

На Менщині всі охочі тепер матимуть можливість стати процесійними пекарями та виготовити хліб за старовинними рецептами, записаними в монастирях Західної України.

Майстер-клас проводять для дорослих та дітей у міні-пекарні «Хлібок». Тут учасники проходять «посвяту» у хлібопекарі, самі вимішують тісто та формують кілька виробів (це можуть бути булочки з різною начинкою).

В пекарні запевняють, що всі вироби пекарні – особливі.

Фото: Портал «Чернігівщина туристична».

«Зараз тут виробляється 42 види хлібобулочних виробів: хлібець з чорносливом, гірчичний хліб, гречаний багет, Монастирський хліб, булочки, круасани з різними начинками, пряники, вівсяне та шоколадне печиво, кекси з родзинками, чіабата та багато іншого. Для випікання монастирського хлібу все має бути натуральним: борошно з зерна, вирощеного без хімії, жодних штучних добавок у тісто», – говорять в міні-пекарні. 

Аби опанувати технологію, співвласники пекарні – двоє підприємців з Мени – влаштували справжню дослідницьку експедицію, півроку їздили по монастирях Західної України та Угорщини. Жили там, молилися з ченцями, допомагали на кухні. В результаті привезли додому оригінальні рецепти.

На порталі «Чернігівщина туристична» зазначають, що майстер-класи можна замовляти з вересня-жовтня 2021 року.

Для більш детальної інформації звертайтеся за ном.: +38 (066) 411 83 91 (Валентин Боженов).

Фейсбук – facebook

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Чернігівщині відкрили унікальний музей, який переносить відвідувачів у часи козацтва [ФОТО].


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає