П'ятниця, 29 березня 2024, 15:34
Повна версія сайту
;

«Неправильно витлумачили заяву»: в Білому домі пояснили, що насправді сказав Байден Зеленському

10:19 08.06.2021    Коментарі  
 

В понеділок, 7 червня, президент України Володимир Зеленський та президент США Джо Байден поспілкувались телефоном. Однак щодо одного з питань, яке було озвучено під час цієї розмови, у пресслужб глав держав були надані суперечливі звіти.

Як повідомляє Axios, Білий дім заперечує тлумачення Києвом нібито висловлювання Байдена щодо важливості надання Україні Плану дій щодо членства в НАТО.

«Україна неправильно витлумачила заяву і виправила запис», – сказав виданню представник Ради національної безпеки.

Зазначимо, Офіс президента України видалив із повідомлення про розмову Володимира Зеленського та Джозефа Байдена слова про те, що президент США підтримав євроатлантичну інтеграцію України та надання їй Плану дій щодо членства в НАТО.

Крім того, як повідомила речниця Білого дому Джен Псакі, лідери обговорили стратегічне партнерство на підтримку плану Президента України Володимира Зеленського з боротьби з корупцією та реалізації програми реформ, заснованої на спільних демократичних цінностях, а також євроатлантичні прагнення України.

«Президент Байден підтвердив непохитну відданість США суверенітету і територіальній цілісності України перед обличчям триваючої російської агресії на Донбасі і в Криму», – сказала Псакі.

Лідери також обговорили необхідність тісної співпраці у питаннях енергетичної безпеки та боротьби з COVID-19, включаючи плани США надати 900 000 доз вакцини для допомоги Україні в боротьбі з пандемією.

Окрім цього, Президент Байден запросив Президента Зеленського відвідати Вашингтон пізніше цього літа. Зеленський, у свою чергу, запрошення прийняв і його візит до США планують на липень цього року.

 ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Рада, яку ми “заслужили”: нардеп Тищенко пограбував колегу прямо під час засідання [ВІДЕО].

Фото: з відкритих джерел.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає