Субота, 20 квітня 2024, 05:50
Повна версія сайту
;

На Чернігівщині посадовців Держекоінспекції підозрюють у зловживанні службовим становищем

21:03 08.06.2021    Коментарі  
 

ДБР проводить розслідування за фактом зловживання службовим становищем посадовцями Держекоінспекції у Чернігівській області.

Про це повідомляє пресслужба Чернігівської обласної прокуратури.

«За процесуального керівництва Чернігівської обласної прокуратури слідчі Четвертого слідчого відділу (з дислокацією у м. Чернігові) Територіального управління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Києві, проводять досудове розслідування у кримінальному провадженні, за фактом зловживання службовим становищем посадовими особами Державної екологічної інспекції у Чернігівській області (ч. 1 ст. 364 КК України). В ході розслідування перевіряється, причетність посадових осіб Держекоінспекції щодо внесення недостовірних відомостей до розрахунків шкоди, завданої викидами в атмосферне повітря забруднюючих речовин. У результаті таких дій занижувалися розміри штрафних санкцій для підприємств.», – зазначають в прокуратурі.

У приміщенні Державної екологічної інспекції у Чернігівській області проведено обшуки та вилучено документи, на підставі яких здійснювалися розрахунки. Для визначення розміру завданої шкоди будуть призначені судові експертизи.

Оперативний супровід здійснюється Управлінням Служби безпеки України в Чернігівській області.

Розслідування триває.

Примітка: відповідно до ч. 1 ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Копали недалеко від Чернігова: прокуратура зупинила незаконний видобуток піску [ФОТО].


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає