Субота, 20 квітня 2024, 05:12
Повна версія сайту
;

Рано пішов з лікарні: у Чернігівській області чоловік помер від ботулізму

14:55 21.07.2021    Коментарі  
 

У Чернігівській області 74-річний чоловік помер від ботулізму. Отруєння у чоловіка спровокувала кров’яна ковбаса домашнього приготування.

Про це повідомили у Центрі громадського здоров’я.

Постраждалий звернувся за медичною допомогою у стані середньої важкості на наступний день після вживання підозрілого продукту.

Його госпіталізували до інфекційного відділення районної лікарні. Але через тиждень лікування чоловік самовільно покинув лікарню. А через чотири дні його вже госпіталізували в обласну лікарню, де він через два дні помер.

За результатами епідрозслідування, ботулізм у чоловіка спровокувала кров’яна ковбаса домашнього приготування. Вона близько двох місяців зберігалася у домашньому холодильнику.

ДовідковоБотулізм – це харчове отруєння, зумовлене споживанням продуктів, в яких накопичилися ботулотоксини. Найчастіше причиною ботулізму стають продукти домашнього консервування – м’ясо, риба, в’ялені, консервовані або копчені продукти.

Симптоми: порушення близького зору, сильно виражена сухість у роті, важко говорити, запаморочення, м’язова слабість, короткочасні ознаки ураження травної системи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ботулізм: скуштували рибу та опинилися на лікарняному ліжку.

Фото ілюстративне (з відкритих джерел).



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає