Вівторок, 16 квітня 2024, 14:44
Повна версія сайту
;

У Ніжині під час ремонтних робіт на вулиці Гоголя віднайшли дерев’яне мощення вулиці XVIII століття та старовинну бруківку [ФОТО]

13:31 04.08.2021    Коментарі  
 

У Ніжині під час ремонтних робіт на вулиці Гоголя археологи натрапили на дерев’яне мощення вулиці XVIII століття та старовинну бруківку.

Про це у Фейсбуці повідомив Ніжинський міський голова Олександр Кодола.

“Сьогодні відбулась історична подія під час проведення будівельних робіт на вул. Гоголя. На глибині майже 1 метр було знайдено фрагмент ймовірної дерев’яної мостової XVIII століття та старовинну бруківку”, – повідомив мер.

За його словами, ремонтні роботи на дорозі ведуться під наглядом археологічної державної установи. У процесі реконструкції вул. Гоголя археологи проводять попередні роботи з визначення характеру культурного шару та недопущення його руйнування. За першими висновками, вони знайшли решки дерев’яного мощення, яким вулиця була вкрита у XVIII столітті. Для підтвердження цього їм доведеться збільшити площу розкопок.

Кодола додав, що після дослідження знахідки будівельникам будуть надані обмеження щодо глибини проведення робіт. А ділянка з дерев’яним мощенням буде трохи розширена і збережена для майбутніх поколінь.

Проєктом передбачене відтворення старовинної кам’яної бруківки на ділянці завдовжки 15 м біля скверу Лисянського навпроти церкви Іоана Богослова.

Як ПіК повідомляв раніше, то наразі в Ніжині розпочали реконструкцію однієї з найулюбленіших вулиць ніжинців та гостей міста – Гоголівської.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові на Валу відновлять Катерининський бастіон.

Фото з Фейсбук сторінки Олександра Кодоли.




Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає