Субота, 20 квітня 2024, 15:36
Повна версія сайту
;

Хто запропонував В’ячеславу Чаусу очолити Чернігівську ОДА та над чим працюватиме в першу чергу

13:45 05.08.2021    Коментарі  
 

Сьогодні, 5 серпня, в Чернігівській ОДА відбувся перший брифінг В’ячеслава Чауса на посаді очільника обласної державної адміністрації. 

Брифінг розпочався з короткої розповіді новопризначеного очільника про себе та його трудовий шлях. Потім перейшли до питань від журналістів. 

Чим ви можете бути корисним на цій посаді? Відносно недавно була призначена Анна Коваленко, тільки вона змінила команду і тут знову треба все перебудовувати.

Ну по-перше, команда буде перебудована. Моя позиція, що в області мають працювати місцеві люди, які після того, як завершать роботу вийдуть на вулицю і будуть дивитися людям в очі і, відповідно, будуть брати повну відповідальність за ті рішення, які приймають.

Стосовно того чим я буду корисним. Я для себе бачу два головні завдання, які є проблемними і які треба вирішити. Перше – об’єднати громади. Ми маємо бути з громадами у єдиному партнерстві, мати єдиний вектор області, як окремих територій так і області в цілому. Я це хочу зробити навколо цілей сталого розвитку і ініціатив президента. Це те, що насправді дуже актуально і область має розвиватися. А громади без влади і влада без громад ефективно зробити цього не зможуть. Тому я маю їх об’єднати.

Друге – у мене є досвід співпраці з різними партнерами, в тому числі і іноземними і моя основна задача, яку я собі зараз ставлю, це залучення інвестицій в область. 

Чи є у вас такий умовний випробувальний термін за який ви маєте показати перші результати?

Останнє за що треба думати, коли йдеш на роботу, це випробувальний термін. Треба йти на роботу і з першого дня розпочинати працювати, а не думати, що у тебе є який випробувальний термін.

Хто запросив вас очолити Чернігівську ОДА? Адже були тільки чутки про те, що Анна Коваленко може покинути посаду, однак офіційної інформації не було. 

Первинну співбесіду я мав з керівником Офісу Президента. Мене запросили на співбесіду до Андрія Єрмака, ми спілкувалися стосовно області, в тому числі. Я просто чув вже багато навколо цього міфів, версій..є версії смішні, є версії фантастичні, абсурдні, але треба казати так як є.

На вашу думку, чому саме вас покликали на цю співбесіду?

Ну мабуть треба запитати у тих, хто покликав на неї. Але хочу сказати, що мій досвід, який є сьогодні, я вважаю його достатнім, щоб займати цю посаду. Якщо ми кажемо про те, що я хочу тут зробити – об’єднати громади, то на попередній роботі, останні три роки, я займався тим, що ми активно співпрацювали з громадами в рамках роботи в компанії “Укргазвидобування”, одним з керівників якої я був. Це 12 областей, це більше 150 громад. Відповідно з кожним ми спілкувалися, знаходили спільні шляхи і в цьому є певний успіх. 

Ви сказали про команду, що будете її змінювати та, що заступниками точно будуть люди з Чернігівської області. Тож очевидно, що ви вже визначили для себе, хто очолить кожний з напрямків?

Є технічні зараз питання щодо позицій. Я вам головне скажу, що тут будуть заступниками виключно місцеві і крапка. Найближчим часом я ознайомлюсь, будуть всі технічні питання вирішені і я зберу брифінг і повідомлю.

Нагадаємо, 28 липня, Кабінет міністрів України погодив на посаду голови Чернігівської обласної державної адміністрації (ОДА) В’ячеслава Чауса. А вже 4 серпня Президент України підписав Указ про його призначення на посаду. Цього ж дня Зеленський підписав Указ про звільнення Анни Коваленко, яка очолювала обласну державну адміністрацію до призначення В’ячеслава Чауса.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає