П'ятниця, 29 березня 2024, 10:39
Повна версія сайту
;

Андрій Прокопенко: «Рух дав поштовх для відродження української держави»

17:33 09.09.2021    Коментарі  
 

9 вересня виповнюється 32 роки від часу створення Народного Руху України за перебудову – політичної сили, яка об’єднала у своїх рядах на той час найбільш прогресивних громадян різних політичних переконань задля відновлення української державності.

Про цю важливу дату в історії України нагадав Голова правління Центру розвитку громад Чернігівської області, голова Чернігівської ОДА (2019-2020рр.) Андрій Прокопенко.

«Дай Боже нам любити Україну понад усе сьогодні – маючи, щоб не довелося гірко любити її, втративши. Настав час великого вибору: або єдність і перемога та шлях до світла, або поразка, ганьба і знову довга дорога до волі,» – В.Чорновіл.

Сьогодні, 9 вересня, виповнюється 32 роки з дня створення Народного Руху України, який зіграв незаперечну роль у відродженні української нації і здобутті незалежності України.

Установчий з’їзд Руху, що відбувався в Києві 8-10 вересня 1989 року твердо заявив про намір України стати суверенною державою. Саме на цьому з’їзді – і в документах, і в оздобі залу Київської політехніки – вже використовувалася національна символіка – синьо-жовтий прапор, тризуб та гімн «Ще не вмерла України ні слава, ні воля».

Ядром та двигуном НРУ були українські дисиденти, серед яких найбільш яскравим був борець за українську незалежність В’ячеслав Чорновіл. Він був не просто лідером, а справжнім символом незламного духу нашого народу і залишається ним досі. 

Ми маємо пам’ятати та продовжувати справу, яка дала поштовх для відродження української держави, перетворення її на країну щасливих та заможних людей. Слава Україні!», – написав Андрій Прокопенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Андрій Прокопенко: «Ми маємо відстоювати свою незалежність. Потрібно захищати нашого товаровиробника і дбати про економічні інтереси України для того, аби вона справді була незалежною…».


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає