П'ятниця, 19 квітня 2024, 11:18
Повна версія сайту
;

Прокопенко: закон про індустріальні парки дасть поштовх для української економіки

09:00 17.09.2021    Коментарі  
 

7 вересня 2021 року Верховна Рада прийняла зміни до закону про індустріальні парки, спрямовані на залучення інвестицій до промислового сектору шляхом впровадження стимулів і компенсацій для інвесторів.

Відповідний законопроект № 4416−1 у другому читанні підтримали 290 народних депутатів.

Мета закону — сприяння залученню прямих інвестицій у створення нових виробництв через механізм індустріальних парків шляхом впровадження ряду інвестиційних стимулів.

Детально цю тему обговорили в програмі “РОМАНЕНКО БЕСЕДЫ”, в якій народний депутат Дмитро Наталуха та співзасновник аналітичного центру “Український інститут майбутнього” Юрій Романенко розібрали зміни, які були внесені та прийняті до ЗУ про індустріальні парки, а також подальші кроки, які ведуть до залучення інвестицій.

До речі, на початку розмови було згадано про кейс "Фольксваген" та про запрошення його на Чернігівщину. 

І як зазначив екс-очільник ЧОДА у дописі на своїй сторінці, то і Дмитро Наталуха і Юрій Романенко мали відношення до тієї ініціативи.

Відзначу, що вони теж долучились до тієї ініціативи – Юрій дуже влучно подав ідею, а Дмитро приймав участь в обговоренні пропозиції в Кабміні та ініціював розробку необхідних законодавчих змін.

Кейс “Фольксвагена” був нам потрібен – він чітко вскрив об’єктивну картину: на жаль, на той момент наша країна не могла запропонувати інвестору жодних привабливих умов для реалізації такого проекту, як це зробила, наприклад, Болгарія”, - написав Андрій Прокопенко.

“Але дорогу здолає той, хто йде. І на минулому тижні Верховна Рада у другому читанні все ж ухвалила зміни до закону про індустріальні парки.

Крім того, що інвестори та учасники індустріальних парків матимуть ряд переваг, закон зафіксував, що парки мають бути орієнтовані на переробку чи промисловість аби стимулювати виробництво в нашій країні продукції з високою доданою вартістю.

Це перший крок, але Україна на правильному шляху і якщо цей інструмент реально запрацює, то він стане переломним моментом в історії української економіки”, - додав Прокопенко.

Переглянути інтерв’ю ви можете за посиланням:

Нагадаємо, на своєму офіційному представленні в 2019 році Андрій Прокопенко звернувся до автоконцерну “Фольксваген” аби той будував свій новий завод не в Туреччині, а в Чернігівській області. Чим закінчилась історія з “Фольксвагеном” Андрій Прокопенко розповів у інтерв’ю виданню “Деснянська правда”, яке ви можете прочитати за посиланням

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дмитро Наталуха: Верховна Рада запускає роботу індустріальних парків в Україні.

 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає