П'ятниця, 19 квітня 2024, 13:01
Повна версія сайту
;

Чернігівщина отримала кисень та вистачить його на 3-4 дні

12:33 26.10.2021    Коментарі  
 

26 жовтня Чернігівська область отримала 20 тонн кисню як благодійну допомогу. Про це Суспільному повідомила заступниця голови облдержадміністрації Жанна Шерстюк.

За її словами, дві тонни спрямували до Другої міської лікарні Чернігова, одну — до третьої лікарні. Частина кисню поїхала до Корюківської ЦРЛ. За її словами, область на даний момент забезпечена киснем на 3-4 дні.

Як розповів гендиректор Чернігівської міської лікарні №2 Владислав Кухар на розширеній нараді у міськраді 26 жовтня, ситуація з киснем до цього ранку у Чернігові була критична.

«Ситуація напружена, дуже важко персоналу насправді тримати під контролем ситуацію з станом здоров’я хворих, які знаходяться на стаціонарі. Багато з них отримують кисень з двох концентраторів, через маску. Досить складно. Цю ніч пережили, і якщо найближчим часом не будуть виконані обіцянки щодо поставки кисню — наступна ніч буде ще складнішою, ніж попередня», — розповів Кухар.

Він додав, що лікарі очікують збільшення кількості хворих на коронавірус протягом наступних двох тижнів. Так, за минулий тиждень у 1141 людини виявили коронавірусну інфекцію і це ще не «пік» захворюваності, зауважив посадовець.

«Це вже перевищило найвищі позначки попередньої хвилі. Більше ніж 1098 в нас не було. І попереджаю всіх про те, що це ще не пік захворюваності. Ми очікуємо збільшення кількості, як захворівших, так і тих, хто буде надходити до стаціонару. До середини листопада буде зростання, а потім очікується зменшення кількості хворих», — каже Кухар.

За словами Кухаря, зараз в лікарнях міста перебувають 317 хворих на COVID-19, з них тільки четверо людей вакциновані. Також збільшується кількість охочих зробити щеплення. В день у Чернігові вакцинують 1500-2700 людей, розповів Кухар.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: «Намагаємося економити кисень, щоб зберегти для тих, хто у важкому стані», – Кухар.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає