Четвер, 28 березня 2024, 16:21
Повна версія сайту
;

Про реалізацію проєктів Великого будівництва та вакцинацію — на брифінгу голови ОДА у Киїнці

13:30 29.11.2021    Коментарі  
 

У центрі Киїнської громади триває ремонт 3,7-кілометрової ділянки траси Р-69 Київ - Вишгород - Десна – Чернігів. Це відрізок від Чернігова до перехрестя з дорогою М-01 Київ – Чернігів – Нові Яриловичі. Роботи вартістю майже 76 мільйонів гривень виконуються в рамках програми Президента України «Велике будівництво». Як освоюються державні кошти — перевірив голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

Так, на сьогодні у Киїнці завершені основні роботи з асфальтобетоном. Зараз дорожники оновлюють міст довжиною 12 метрів. Закінчити все заплановане планують до 20 грудня.

— Ця ділянка — приклад того, як треба облаштовувати автошлях у селі: якісне дорожнє полотно, тротуари, заїзди для громадського транспорту, відповідні знаки, — прокоментував В’ячеслав Чаус під час брифінгу для місцевих ЗМІ. — Насправді, це було нелегко. Адже двори розташовані щільно і потрібно врахувати потреби господарів, а також особливості розчистки взимку. Дещо ще доробляється. Однак, цей об'єкт можу назвати якісним. Зауважень до підрядника нема.

Автомобільна дорога Р-69 Київ – Вишгород – Десна – Чернігів поєднує між собою обласні центри — Київ та Чернігів. Цей шлях входить до державного туристичного маршруту «Намисто Славутича», забезпечує міжнародний автомобільний туризм. Наразі

Про наступний об’єкт Великого будівництва у громаді відгук голови ОДА не такий схвальний. Йдеться про амбулаторію загальної практики сімейної медицини, будівництво якої триває з 2018 року.

— Вона є однією з проблемних в області. Наразі підряднику не продовжили договір. Складені акти-претензії. Втім, приміщення вже можна передавати громаді для остаточного впорядкування, — зазначив В’ячеслав Чаус.

Традиційним питанням на брифінгу було щодо вакцинальної кампанії.

— В області досі ще менше 40% повністю вакцинованих проти Covid. Об’єктивно — це дуже низький рівень, хоча темпи дещо покращилися за останній місяць перебування у «червоній» зоні. Пункти та центри вакцинації відкриті. Зокрема у Чернігові збільшено час роботи центрів, — сказав голова ОДА і вкотре запросив щепитися всіх охочих, щоб убезпечити себе від важкого перебігу хвороби.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.
Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає