Четвер, 18 квітня 2024, 16:06
Повна версія сайту
;

Що взяти із собою на гірськолижний курорт

11:01 30.11.2021    Коментарі  
 

Тімбілдінг у компанії включає корпоративну поїздку на зимовий курорт? Навіть якщо ви ніколи не стояли на лижах, відмовлятися не варто: у вас попереду кілька днів яскравих вражень. Свіже повітря, чудові пейзажі та особлива атмосфера вам напевно сподобаються. Що ж важливо не забути під час зборів у зимову відпустку.

Правильний костюм для катання у горах

Міський одяг категорично не підходить – він не пристосований під різку зміну погоди, падіння в замети та довгий підйом без руху на підйомнику в мороз. Спеціальні лижні костюми, штани та куртки від S до 4XL знайдете тут. Українська компанія Freever спеціалізується на спортивному екіпіруванні високого класу.

Чим відрізняється спеціалізований одяг для лижників:

-          еластичні мембранні тканини з повітропроникністю 15000 г/1м²/24ч;

-          водонепроникність куртки на рівні 15000 мм;

-          тонкий утеплювач та підкладка з ефектом екранування тепла;

-          регульовані вентиляційні отвори на блискавках під пахвами та на боках;

-          артикульовані лікті та коліна для зручності під час спуску;

-          еластичні манжети;

-          підтяжки на штанах для ідеальної посадки по фігурі;

-          кишені для скіпасу, телефону, виведення для навушників.

У сноубордистів екіпірування створює ефект вітрила: простора куртка, великий капюшон вміщує шолом, широкі штани з накладними кишенями. Вага лижного екіпірування мінімальна, вона не мнеться, легко поміщається в рюкзак.

Термобілизна

Шовк та бавовна на морозі та під час активних рухів тільки шкодять. Високотехнологічні тканини відрізняються особливою еластичністю з ефектом пам'яті. Структура тканини швидко виводить зайву вологу, миттєво висихає, зберігає тепло без перегріву.

Взуття

Для прогулянок, катання на тюбах та санях потрібні високі утеплені черевики на неслизькій підошві з помірно жорстким кріпленням стопи. Таке взуття рятує від вивихів та ударів. Спеціальні черевики для лижників та сноубордистів відрізняються формою, кріпленнями, жорсткістю фіксації. На більшості курортів прокат спорядження передбачає прокат черевиків. Якщо ви новачок, почніть із прокату.

Балаклава чи шапка + бафф

Балаклава – один із найзручніших варіантів головного убору в горах. Балаклава надійно вкриває голову та вуха від морозу. Нижня частина захищає верхні дихальні шляхи.

Шапка та трикотажний бафф – роздільний варіант балаклави, вони добре утеплюють голову й горло. За необхідності бафф прикриває нижню частину обличчя.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає