Субота, 27 квітня 2024, 07:17
Повна версія сайту
;

Юлія Батура стала директоркою РПЛ “Ялівщина”

16:00 30.11.2021    Коментарі  
 

Юлія Батура стала новим директором регіонального ландшафтного парку«Ялівщина». Таке рішення ухвалили на сесії обласної ради 30 листопада. Раніше, 26 листопада, її кандидатуру погодили в Міністерстві екології.

Ще під час проходження конкурсної комісії нова очільниця «Ялівщини» повідомила, що однією з перших задач, над якою буде працювати, стане визначення і затвердження меж парку.

«Серед першочергових заходів – обов’язково окреслити межі цього парку. І тоді вже можливе зонування території. Ліквідація несанкціонованих місць накопичень відходів, аварійних дерев, лісових завалів, буреломів на території парку. Все це можливо у співпраці з відповідними службами.

Треба провести роботи, пов’язані з поліпшенням благоустрою прибережної території, оскільки на території як першого, так і другого ставів щорічно є люди, які відпочивають. Тому хотілось би трішки розширити пляж і встановити кабінки для переодягання. 

Хотілось би знайти та залучити інвесторів для організації рекреаційної діяльності, що не була б заборонена на цій території. Це можуть бути якісь місця для встановлення наметів туристами, послуги з надання знаряддя для кемпінгу, проведення різноманітних екскурсій на території парку, встановлення альтанки тощо. Ідей багато», – зазначила Юлія Батура, передає ЧеLine.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Протест під стінами міськради щодо Ялівщини: мер обіцяє, що багатоповерхівок не будуватимуть.

Щодо свого обрання на посаду, у коментарі виданню Gorod.cn.ua, Юлія Батура розповіла, що цю роботу вона знайшла собі сама завдяки державній службі зайнятості.

«Мене ніхто не вибирав. Я сама знайшла собі цю роботу на сайті державної служби зайнятості. Відчуваю, що це – моє, бо дуже вболіваю за Ялівщину, наше, як то кажуть, унікальне надбання. Вірю в те, що ми відстоїмо і парк залишиться у своєму первозданному вигляді, буде продовжувати радувати мешканців Чернігова, області та гостей міста. Бо у нас дуже багато людей, які горою стоять за Ялівщину».

Довідково: Юлії Батурі – 31 рік, вона заміжня, виховує сина.

У 2013 році закінчила Ніжинський державний університет імені Миколи Гоголя, навчалася на природничо-географічному факультеті за спеціальністю «вчитель географії та економіки, організатор краєзнавчо-туристичної роботи».

Мала змогу попрацювати за спеціальністю у школі в селі Покошичі (Коропщина). Там була вчителем географії та економіки, а також педагогом-організатором. У цей час також мала змогу тісно співпрацювати з Мезинським національним природним парком, оскільки його працівники часто проводили різні заходи для тамтешніх школярів.

Сьогодні Юлія – в декретній відпустці.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові пропонують встановити пам’ятник Бандері на місці демонтованого Леніна.

На головному фото: Юлія Батура під час проходження конкурсної комісії на посаду директорки РЛП “Ялівщина” в Чернігівській ОДА. Листопад 2021 року. Джерело: ЧеLine.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає