Середа, 24 квітня 2024, 21:46
Повна версія сайту
;

«Велике будівництво – 2022»: голова ОДА у Михайло-Коцюбинській громаді

18:12 01.12.2021    Коментарі  
 

Два об’єкти у Михайло-Коцюбинській ТГ, що увійшли до програми Президента України «Велике будівництво» на наступний рік, відвідав сьогодні голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус.

Один із них — місцева дорога Михайло-Коцюбинське-Жукотки-Шибиринівка-Антоновичі з під'їздом до с.Рудка.

— Громада хоч і близько до обласного центру, однак має проблеми та потреби такі ж, як і віддалені. Зокрема треба якісна дорога між населеними пунктами. І я за те, аби вона була хороша від пункту А до пункту Б, а не клаптиками, як це зазвичай роблять. Наступного року за рахунок субвенції з держбюджету передбачений капітальний ремонт автомобільної дороги місцевого значення протяжністю майже 10 км. Це дозволить з'єднати Михайло-Коцюбинське і Довжик якісним автополотном, — зазначив В’ячеслав Чаус під час брифінгу для місцевих ЗМІ.

Оглянув голова ОДА і місцевий стадіон імені М.І. Шпака, збудований у 1981 році. Зараз він не відповідає мінімальним вимогам для тренувань і змагань. Але зовсім скоро може стати спортивним магнітом для місцевих жителів.

— За підсумками голосування конкурсної комісії цей стадіон став третім у рейтингу спортивних об’єктів, які можуть реалізуватись у 2022 році за рахунок коштів ДФРР, — повідомив В’ячеслав Чаус. — На ньому планується розвивати не менше 5 олімпійських видів спорту. Загальна вартість робіт згідно із кошторисом — 15 мільйонів гривень.

Так, проєкт реконструкції передбачає оновлення футбольного поля, будівництво легкоатлетичного ядра (400 м) з біговими доріжками, секторами для метань і стрибків зі штучним покриттям, обладнання трибун для глядачів на пів тисячі місць, будівництво мультифункціонального ігрового майданчика та майданчиків для пляжного волейболу і бадмінтону. Тут обладнають роздягальні для спортсменів, вуличні тренажери для дорослих і дітей, оновлять огорожі та приведуть у належний стан прилеглу територію.

Наразі гостро стоїть питання забезпечення Центру обладнанням. На це потрібно близько 600 тисяч гривень.

В адмінбудівлі, де відкриють ЦНАП, розташований пункт щеплення.

— Він має вибір вакцин та працює й у вихідні. Села громади обслуговують ще дві мобільні бригади. Їх також  долучають до роботи в Чернігові. Люди вакцинуються, але темпи треба покращувати, — сказав В’ячеслав Чаус, ознайомившись з роботою пункту.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.
Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає