П'ятниця, 29 березня 2024, 10:18
Повна версія сайту
;

Усім прихильникам жорсткої президентської республіки готовий купити квиток до Москви, – Гройсман

19:26 01.12.2021    Коментарі  
 

Україна, яка повсякчас декларує і відстоює демократичні цінності, сьогодні має всі ризики встановлення автократії та жорсткої централізації влади в державі. Водночас чинна влада називає той хаос і бардак, який відбувається в Парламенті та Уряді – демократією.

Про це заявив лідер політичної партії “Українська Стратегія” Володимир Гройсман під час дискусії на Київському Безпековому Форумі, передає OBOZREVATEL.

Захід був присвячений питанням майбутнього України й зібрав провідних політиків і науковців України, Європи і США.

Як наголосив Володимир Гройсман, чинна влада йде шляхом путінської Росії, де “галопуюча централізація влади” обрана єдино правильним вектором розвитку.

“Те, що називають демократією в Уряді і Парламенті, насправді – це бардак. Парламент не є суб’єктом законодавчої ініціативи, яка формує систему законодавства і забезпечує розвиток держави. Уряд так само втратив суб’єктність і формує безліч криз. Сьогодні мова навіть не про форму правління в Україні, а про збалансованість кожної гілки влади, – сказав Володимир Гройсман. – У нас має бути суб’єктний парламент, президент, обмежений у повноваженнях Конституцією, має бути уряд – породжений коаліцією. Цього зараз немає. У нас є ризики автократії і централізації влади”.

Як наголосив Володимир Гройсман, сьогодні країні не потрібні внутрішні потрясіння, не потрібні випробування суспільства “на міцність” спробами авторитаризму. Законодавство має достатньо критеріїв і рішень для різних ситуацій – в тому числі в організації дочасних виборів, наприклад.

Але коли я чую, що деякі автори хочуть жорстку президентську країну, готовий купити їм квиток в Москву, або в Білорусь. От вам буде жорстка країна, – сказав Володимир Гройсман. – Треба йти демократичним шляхом… В будь-яких рішеннях потрібні мудрість і державний інтерес”.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Щорічне послання президента та протести: що відбувається в столиці [ФОТО].


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає