Четвер, 28 березня 2024, 22:34
Повна версія сайту
;

У Чернігові погодили підвищення цін на харчування в школах та садочках

12:11 03.12.2021    Коментарі  
 

В середньому на 10 гривень зросте вартість харчування у школах Чернігова та на 7-8 гривень у садочках. Відповідне рішення сьогодні, 3 грудня, ухвалив виконком міської ради на позачерговому засіданні.

Як розповіла заступниця начальника управління освіти Олена Горна, такі зміни спричинені підвищенням цін на харчі, а також новими нормами харчування, які стануть обов’язковими для закладів освіти з 1-го січня, передає Суспільне.

“Наприклад, кожного дня на сніданок діти повинні вживати овочі, фрукти, рибу або м’ясо і так далі. Також вводяться зовсім нові продукти, наприклад, раніше не застосовувалися в такій кількості сухофрукти, горіхи, насіння, хліб цілозерновий тепер тільки можна давати дітям, а він коштує набагато більше, ніж звичайний хліб, який раніше вживали діти”.

За словами Олени Горної, наразі вартість сніданку або обіду у школах становить 23 гривні 50 копійок.

З 4-го січня сніданок для учнів 1-4-х класів коштуватиме 33 гривні, для учнів 5-11 класів – 34 гривні, обід та підвечірок для школярів молодшої ланки – 34 гривні. У дитячих садках групи раннього віку харчувалися за 25 гривень, тепер будуть за 32 гривні.

Для груп передшкільного віку ціна росте з 30 до 38 гривень. Для садочків залишається пропорційна система оплати: 75% – батьки, 25% – місто. 30% сплачує місто і за сніданки для учнів 1-4 класів.

Нагадаємо, місяць тому директор КП “Шкільне” Віталій Лосєв навів розрахунки, за ними вартість харчування у школах та садочках Чернігова підвищується на третину. Пояснив це здорожчанням продуктів і зростанням мінімальної заробітної плати. У навчальних закладах запровадили нове меню, додали страви, розроблені кухарем Євгеном Клопотенком. І це також, зі слів Лосєва, вплинуло на собівартість.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Чернігові маршрутка зіткнулась з тролейбусом та загорілась [ФОТО].

Фото ілюстративне (Джерело: УНН)



Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає