Субота, 20 квітня 2024, 12:12
Повна версія сайту
;

Лікарі розповіли про стан травмованих у ДТП біля Городища

21:04 10.01.2022    Коментарі  
 

Двоє дорослих і 10-річна дівчинка в реанімації, всі інші – в травматологічному відділенні. Десятьох з 11 травмованих у ДТП біля села Городища Ніжинського району привезли вночі до Бахмацької міської лікарні. 9 січня після 21:00 години кросовер вискочив на зустрічну смугу і зіштовхнувся з мікроавтобусом. Як розповів Суспільному генеральний директор Бахмацької лікарні, вісім людей зараз перебувають у важкому стані під наглядом лікарів, двоє – на амбулаторному лікуванні.

До Бахмацької міської лікарні вночі з 9 на 10 січня госпіталізували десятьох травмованих після ДТП, серед них і 10-річна дівчинка, яка була пасажиркою легковика. Невропатологи, травматологи і хірурги впродовж ночі оперували і надавали першу допомогу, говорить гендиректор Сергій Чалий.

  • “Є травми нижніх кінцівок, травми грудей, травми хребта, переломи хребта, так що травми тяжкі. Одразу ж надавалася перша медична допомога, була первинна хірургічна обробка ран, деякі операції робили одразу. Одразу хтось на витяжці знаходиться у травматологічному відділенні. У кого були вивихи, ми їх вправили”.

Вісім людей зараз у стабільному тяжкому стані перебувають у Бахмацькій міській лікарні, двоє на амбулаторному лікуванні. Ще одна травмована – водійка кросовера. Жінка у важкому стані перебуває у Ніжинській центральній міській лікарні. В неї черепно-мозкова травма, травма грудної клітини і численні переломи, розповів генеральний директор лікарні Олександр Костирко.

Нагадаємо, аварія сталася біля села Городище о 9:30 вечора, 9 січня. За попередньою інформацією, водійка Toyota RAV4 не впоралася з керуванням, виїхала на зустрічну смугу і зіштовхнулася з мікроавтобусом “Renault Master”.

“Унаслідок зіткнення водіїв транспортних засобів затисло деформованими конструкціями понівечених автомобілів. Рятувальники за допомогою спеціального гідравлічного інструменту деблокували постраждалих водіїв та передали їх медичним працівникам“, – розповіла речниця У ДСНС в області Ніна Луценко.

У салоні легковика з жінкою була 10-річна дівчинка. Вона у важкому стані з черепно-мозковою травмою перебуває у реанімації Бахмацької міської лікарні, каже Сергій Чалий.

  • “Дитина знаходиться в реанімаційному відділенні. Там дивились невропатологи, там є закрита черепно-мозкова травма, забій головного мозку, на даний час там оперувати нічого не потрібно було. Консультувалися з дитячими нейрохірургом, вони готові взяти її до дитячої обласної лікарні або Охматдиту”.

Водія маршрутки прооперували цієї ночі. Він у важкому стані. Всі госпіталізовані до Бахмацької лікарні у свідомості. У поліції відкрили провадження за частиною другою статті 286 ККУ.

“Це порушення правил безпеки дорожнього руху, що заподіяли тяжке тілесне ушкодження. Її санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до восьми років з можливим позбавленням права керувати транспортними засобами до трьох років“, – сказала речниця поліції області Наталія Слабеняк.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Смертельна ДТП під Черніговом: суд арештував водія вантажівки. Чоловік прокоментував аварію.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає