Четвер, 28 березня 2024, 23:13
Повна версія сайту
;

Перше засідання у справі проти ексзаступника голови ЧОДА Савченка перенесли. В чому причина?

18:31 11.01.2022    Коментарі  
 

Сьогодні, 11 січня, в Деснянському районному суді Чернігова мало відбутися підготовче засідання у справі проти ексзаступника голови Чернігівської ОДА Олександра Савченка та бізнесмена Романа Кійовського. Однак суддя прийняла рішення перенести його на іншу дату.

“З урахуванням думки учасників судового засідання, а також враховуючи те, що явка обвинуваченого при розгляді кримінального провадження в судовому засіданні є обов’язковою ухвалюю відкласти розгляд кримінального провадження, а саме підготовчого судового засідання на 28 січня”, – сказала суддя.

Фото з зали судових засідань Деснянського районного суду. Фото: ПіК.

Причиною зміни дати стало те, що одна зі сторін, а саме Роман Кійовський, не з’явився на розгляд справи. Він сповістив суд про хворобу та неможливість бути присутнім на підготовчому засіданні. 

В тому, що відсутність однієї зі сторін справи не є затягуванням впевнений екс-заступник голови Чернігівської ОДА Олександр Савченко, який, власне, був присутній в залі суду.

Я більш ніж переконаний, що це не питання затягування. Напередодні я мав розмову з Кійовським і він, як і я, зацікавлений в тому, щоб дана справа була розглянута в найближчий час. І головне з урахуванням всіх об’єктивних фактів та обставин і з залученням всіх потрібних для цього процесу осіб аби ті надали пояснення. Ми всі, у тому числі і я, хочемо аби справа була висвітлена та розслідувана повністю, а не лише у вигляді якихось вирваних з контексту моментів, які до того ж, не відповідають дійсності”, – сказав у коментарі нашому виданню Олександр Савченко.

Олександр Савченко. Фото: ПіК.

Як зазначив Олександр Савченко, то до судового процесу сторона його захисту повністю готова і в ході розгляду справи буде відкрито завісу на чимало фактів, які змінять хід даного кримінального провадження.

“Маємо непоодинокі факти порушення процесуального характеру, які вказують на те, що слідство було здійснено необ’єктивно. Також відкриємо багато нових фактів”, – говорить Олександр Савченко.

Загалом цю справу екс-заступник голови ЧОДА прокоментував так:

“Я думаю, що це було злиття. Просте злиття і підстава. Можна багато думок висловлювати, але можна логічного подумати кому це було вигідно”.

Нагадаємо, 1 червня у Чернігові затримали Олександра Савченка та Романа Кійовського. Останній, за версією ДБР, представлявся керівником готелю «Слов’янський», що знаходиться в Новгород-Сіверському, і за «винагороду» у 160 тисяч доларів гарантував перемогу учаснику торгів з продажу готелю. А гроші призначалися нібито Савченку, який мав забезпечити відсутність конкурентів на онлайн-аукціоні. Їм інкримінували шахрайство в особливо великих розмірах.

Та пізніше виходячи з повідомлення Генеральної прокуратури стало відомо, що Олександру Савченко змінили статтю з ч. 4 ст. 190 КК на ч.2 ст. 15 КК України, що означає замах на шахрайство і передбачає менше покарання, а саме до 8 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Суд та помилка ДБР в обвинуваченні: що з справою проти ексзаступника голови ОДА Савченка.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає