П'ятниця, 19 квітня 2024, 23:34
Повна версія сайту
;

В’ячеслав Чаус у Сновську: перспективи училища, проблеми гімназії та міст на капремонті

18:12 25.01.2022    Коментарі  
 

Свій робочий візит у Сновську громаду голова Чернігівської облдержадміністрації В’ячеслав Чаус розпочав сьогодні із відвідування закладів освіти — Сновського вищого професійного училища лісового господарства та міської гімназії.

Перший із них — один із найвідоміших в області та поза його межами сучасний навчально-виробничий комплекс, де готують конкурентоспроможних фахівців за 17 робітничими професіями. Нині тут навчаються понад пів тисячі юнаків та дівчат із різних куточків Чернігівщини та сусідніх областей. 

На базі училища з 2019 року працює Регіональний навчально-практичний центр сучасних деревообробних технологій. Це сприяє якісній підготовці верстатників деревообробних технологій, до речі, на сучасному австрійському обладнанні. А ще заклад з минулого року реалізовує дворічний проєкт регіонального розвитку «Навчально-практичний центр інноваційних технологій в лісогосподарській галузі – нова якість фахівців лісового господарства» загальною вартістю 7,7 мільйона гривень.

— Наразі заклад має гарне приміщення їдальні, та для відновлення роботи необхідно закупити сучасне обладнання. На ці потреби цьогоріч передбачена субвенція. Сновська гімназія є в переліку претендентів на державне фінансування. Якщо ж не потрапить саме під ці видатки, шукатимемо інші джерела. У будь-якому разі діти мають отримати можливість харчуватися якісно та комфортно, — зазначив В’ячеслав Чаус.

— Мова не лише про covid. Інші хвороби не чекають. Зокрема поліомієліт, ліків від якого нема. Порятунок — лише щеплення.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.
Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає