Четвер, 28 березня 2024, 20:22
Повна версія сайту
;

«Велике будівництво»-2022: сучасний стадіон та затишний садочок у Коропській громаді

17:00 17.02.2022    Коментарі  
 

У Коропі цього року одразу два об’єкти ремонтуватимуться в рамках президентської програми «Велике будівництво». Йдеться про садок «Дзвіночок» та місцевий стадіон, які під час робочої поїздки сьогодні відвідав перший заступник голови Чернігівської облдержадміністрації Костянтин Мегем.

Проєкт з капітального ремонту стадіону розрахований на два роки. Фінансуватиметься з Державного фонду регіонального розвитку та місцевого бюджету. Зокрема, цьогоріч з державного бюджету має надійти понад 10 мільйонів гривень. Загальна вартість запланованого — 31 мільйон.

Стадіон з трибунами на 600 місць та спортивний комплекс «Аполон» побудовані ще у 1993 році. Крім легкої атлетики, тут можна займатися футболом, волейболом і тенісом. Передбачається, зокрема, реконструкція 400-метрової бігової доріжки, обладнання секторів для метань і стрибків, осучаснення футбольного поля, а також ремонт трибун з урахуванням норм безбар’єрності. У задумі — оновлення головного корпусу приміщення фізкультурно-оздоровчого комплексу «Аполон», будівництво мініфутбольного поля зі штучним покриттям, мультифункціонального ігрового та баскетбольного майданчиків.

— Після реконструкції стадіон буде сучасним, з майданчиками для занять спорту на різний смак. Адже крім універсального поля, тут будуть додаткові. Обов’язково на всіх етапах робіт — дотримання інклюзивності будівель та споруд. Проєкт також передбачає благоустрій прилеглої території. Загалом в області цьогоріч заплановано відновити п’ять подібних об’єктів. Здати в експлуатацію коропський стадіон плануємо наступного року, — прокоментував Костятин Мегем і додав, що є певні моменти у проєктно-кошторисній документації, які в ході реалізації будуть відкориговані.

Наразі ж Управління капітального будівництва ОДА детально вивчає проєктно-кошторисну документацію по всім проєктам, вносяться відповідні корективи, щоб у результаті жителі громад отримували якісні інфраструктурні об’єкти.

За інформацією Департаменту інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає