У Чернігові оголосили про пошук кращого рецепту регіональної поліської страви
Управління культури та туризму Чернігівської міської ради запровадило відкритий кулінарний конкурс на кращий рецепт регіональної страви з використанням локальних продуктів. Презентували ініціативу 17 лютого у Туристичному інформаційному центрі. Головна стратегічна мета муніципального конкурсу – зробити акцент на регіональній поліський кухні, страви якої у перспективі могли б з’явитись у рестораціях Чернігова.
Ціль конкурсу – популяризувати українську та регіональну кухню і поширити корисну інформацію про культуру приготування різноманітних страв регіону.
“Гастрономічна спадщина – це самоідентифікація українців, зокрема, чернігівців та жителів Чернігівської області. Тому вкрай важливо зберегти цю спадщину та популяризувати її за допомогою ресторацій, у меню яких мають з’явитися майбутні страви“, – говорить начальниця відділу культури Управління культури і туризму Катерина Литвин.
Конкурс на кращий рецепт регіональної страви буде проходити протягом місяця, з 17 лютого по 17 березня, у три етапи.
- Перший етап – організаційний, з 17 лютого по 28 лютого 2022 року. На цьому етапі проводиться відбір заявок на участь у конкурсі.
- Другий етап – експертний, з 1 березня по 10 березня 2022 року. На цьому етапі проводиться аналіз рецептів членами журі, відбір та оприлюднення 3-х кращих рецептів.
- Третій етап – фінальний, з 11 березня по 17 березня 2022 року. На цьому етапі проводиться презентація та приготування страви переможцями відбіркового етапу. Організатори конкурсу забезпечують учасників необхідним для приготування обладнанням, інвентарем та продуктами.
У конкурсі можуть взяти участь будь-які особи віком від 16 років, які або цікавляться кулінарією, або професійно працюють в цій сфері. Участь у конкурсі безкоштовна.
Нині розпочався етап відбору заявок. До складу журі конкурсу увійшли провідні кухарі, громадські діячі, керівники ресторанних та туристичних підприємств Чернігова. Чіткого переліку інгредієнтів, які мають використовуватись у запропонованих стравах поліської кухні, немає. Проте важливою умовою конкурсу є використання саме тих складників, які властиві нашому регіону.
Переможець кулінарного змагання, страва якого/якої найбільше сподобається журі, отримає винагороду у розмірі 10000 гривень. Крім того, унікальні рецепти учасників будуть розміщені у збірці “Чернігівщина – унікальна спадщина”, яку планують видати в електронному варіанті вже в цьому році.
Створення унікальних рецептів дасть можливість ще більше популяризувати туристичну галузь Чернігова. Є плани і на перспективу, а саме, створити унікальний кулінарний фестиваль поліської кухні, який би проходив у Чернігові на регулярній основі.
Пропозиції рецептів страв можна надсилати сюди: http://surl.li/bkgav
За додатковою інформацією можна звертатися за телефонами 067 388 57 21 або 093 141 29 50.
ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: На Ічнянщині жінка зв’язала для наших військових на передовій майже 400 пар шкарпеток.
Автор: Чернігівщина: події і коментарі