П'ятниця, 29 березня 2024, 16:13
Повна версія сайту
;
Романова Тетяна
Романова Тетяна

Ложка дьогтю псує бочку меду: про проекти Бюджету участі

16:23 13.12.2017    Коментарі   Переглядів: 3326   

Вже не перший рік робоча група наполягає на проведенні звітних відкритих зустрічей  з виконавцями проектів Бюджету участі, авторами проектів та зацікавленими чернігівцями по результатам всіх реалізованих проектів. Це потрібно для того, аби встановити діалог між всіма сторонами, показати результат та створити можливість для спілкування та узгодження всіх питань.

В минулому році був просто звіт на сайті міської ради по результатам виконаних проектів. Але багато питань так й залишились незакритими. В цьому році необхідно виходити на новий рівень, адже питань щодо реалізації проектів з кожним роком стає все більше. А це довіра мешканців міста, в першу чергу, до інструменту, який називається Бюджет участі.

Саме з метою дізнатись про результати проектів, котрі мали б реалізуватись в цьому році, ми з частиною Робочої групи поїхали на розвідку. Ось короткі результати по деяким проектам Бюджету участі 2016 року, котрі мали б реалізуватись в 2017 році.

1) Встановлення дитячого ігрового комплексу та обладнання прибудинкової території (проспект Перемоги, 21, вулиця Попудренка, 2).

На зазначеній в проекті території ми побачили тільки одну гойдалку і все. Хоча проектом передчено цілий комплекс робіт. Згідно проекту тут має бути облаштована прибудинкова територія та встановлений дитячий майданчик на суму майже 118 тис. грн. Цього всього ми там не побачили. Тому тут велике питання до виконавців проекту.  

До відома, проектом передбачалось:

1 Качалка-балансир (1 шт) – 3500 грн

2 Пісочниця мала (1 шт) – 3000 грн

3 Качелі великі на металевих стійках (2 шт*6250 грн) – 12500 грн

4 Ігровий комплекс «Карапуз» (1 шт) – 55000 грн

5 Лавка (3 шт* 2000,00) – 6000 грн

6 Сміттєбаки (2шт* 800,00) – 1600 грн

7. Встановлення 16320 грн

8. Ремонт покриття ігрового майданчика  20000 грн

Всього – 117 920 грн.

 

В школах нас зустріли досить привітно. Розказали та показали результати реалізованих проектів, за що ми вдячні кожній школі, котру відвідали.

Отже, ми побували в:

Школа №1 (проект "Модернізація кабінету захисту Вітчизни та створення на його базі клубу військово-патріотичного виховання "Мужність"). В рамках даного проекту був зроблений капітальний ремонт кабінету та створені відповідні можливості для навчання в цьому класі дітям.

Школа №6 (проект "Мрія" Ремонт спортивного залу Чернігівської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів № 6). В рамках даного проекту провели ремонт спортивної зали. Але при вході в саму школу дуже відчутно дещо іншу проблему – це вбиральні для дітей. Це туалети без кабінок та з прорваними трубами. Їм вже більше 50 років. За словами директора школи, вони вже давно звертають увагу керівництва міста на дану проблему, пишуть листи. Але, на жаль, проблема залишається невирішеною. Можливо, варто б все ж таки звернути увагу на першочергове забезпечення навчальних закладів?

Школа №33 (проект "Поточний ремонт стелі актової зали ЗНЗ № 33 м. Чернігова та ремонт спортивної зали). Якщо зі стелею актової зали все досить позитивно, то ремонт спортивної зали ще не закінчений і ніхто не впевнений, що він закінчиться до кінця року. А дітям десь треба займатись спортом в цей час. 

 

Ну і, звичайно, нам було цікаво дізнатись подробиці реалізації вже всім відомого проекту «Ландшафтний дизайн та благоустрій території біля будівлі 3 поліклінічного відділення Чернігівської міської лікарні №1». Але… не вдалося.

Не захотіли з нами спілкуватись ні начальник Управління охорони здоров’я міськради, ні автори проекту, ні інші відповідальні особи. Дуже дивно. Але варто зазначити, що секретарка головного лікаря була досить ввічлива і дійсно намагалась нам допомогти, за що їй окреме спасибі.

 

Підведемо короткий підсумок.

Це далеко не всі проекти-переможці 2016 року. В капітальних витратах їх – 5. А в поточних – 24. Результатами інших проектів цікавляться інші представники Робочої групи. Тож, далі буде. І сподіваємось, що в цьому році все-таки звітування за виконані проекти в рамках реалізації Бюджету участі відбудеться й на належному рівні.

 

Коментарів ще немає