Четвер, 25 квітня 2024, 20:31
Повна версія сайту
;

Ніжин обурюється найвищим тарифом в Україні за тепло

12:25 01.12.2016    Коментарі  
 

51 гривня за квадратний метр! Саме за такою ціною мають платити за опалення ніжинці, оселі яких обслуговує ТОВ «Ніжинтепломережі».

Так, ціни захмарні, тому деякі ніжинці навіть вийшли з протестом проти грабіжницьких тарифів на вулиці. Поставили у центрі міста намет з плакатами. «Ніжин встановив антирекорд: «Ніжинтепломережі» геть здуріли, просять, аби дулю їм скрутили. Опалення - 51 грн за метр», - написано на одному з них. Проте акція була не велелюдна, людей біля наметів зібралося мало. Постояли з плакатами та і все...

Натомість, коли чернігівський журналіст Владислав Савенок розмістив на своїй сторінці у Facebook кілька фото з акції в Ніжині, користувачі мережі, як завжди, почали обговорювати новину: «З такими тарифами, може, й електрикою дешевше буде? Не кажучи вже про нічний тариф зі знижкою 50%», «Немыслимо!!!» - писали у коментарях.

Що цікаво, до обговорення долучилось і ТОВ «Ніжинтепломережі»: «Ваше обурення зрозуміле, і ситуація склалася непроста, проте слід зазначити, що всі тарифи прораховані і затверджені Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг: з 01.10.2016 р. - 51,01 грн/кв. м». Також «Ніжинтепломережі» пропонують людям звертатися по субсидії, ще й посиланням поділилися на статтю «Як отримати субсидію?» в Інтернеті.

І хоча проблема і справді серйозна, широкого розголосу ні в Ніжині, ні у соцмережах акція не набула. Можливо, більшість ніжинців змирилася з цінами чи зневірилася у таких методах боротьби? А може, ще терпець не урвався?


Автор: "Деснянка" №49 (629) від 1 грудня 2016, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає