Вівторок, 19 березня 2024, 04:22
Повна версія сайту
;

Ніжинських чиновників за загибель дитини позвільняють?

11:10 16.04.2018    Коментарі  
 

П’ятого квітня засідала спеціальна обласна комісія з вивчення обставин загибелі дворічної Вероніки Єсипенко з села Мильники Ніжинського району.

Над дитиною постійно знущалися і били господарі хати Марина Дайдашан, її донька Ангеліна та цивільний чоловік Марини Назар Красуля. А також мати Галина Єсипенко. Коли дитя померло, вона брехала медикам і поліції, що у дівчинки стався епілептичний напад. Вона падала і вдарялася. Та розтин показав, що дитина померла від черепно-мозкової травми. Вероніку поховали, мати на похорон не прийшла. Діану відправили до лікарні.

Назара Красулю затримали. Він знущався з дитини, не давав їсти. Затикав рот кляпом на півдня.

І падлюка-мати не захищала безпомічну доньку. Старша п’ятирічна Діанка цілодобово стояла у кутку. Зате Захара, сина Назара Красулі і Марини Дайдашан, ніхто і пальцем не чіпав. Друга їхня дитина живе у Назарової сестри.

Комісія рекомендувала Ніжинській районній державній адміністрації: «Звільнити Жадька Олега Володимировича з посади начальника служби у справах дітей Ніжинської районної державної адміністрації з переведенням на посаду нижчого рівня. Оголосити догану завідувачу сектора сім’ї, молоді та спорту Ніжинської районної державної адміністрації Штайнеккеру Андрію Романовичу.

За неякісне здійснення контролю за виконанням покладених на центр завдань звільнити із займаної посади директора Ніжинського центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді Подпоріну Олену Віталіївну.

За невиконання в повній мірі посадових обов’язків, допущення недоліків під час надання соціальних послуг сім’ї Єсипенко звільнити із займаної посади фахівця із соціальної роботи Мордач Наталію Лазарівну. Термін — до 18.04.2018 року.

Вказати голові виконавчого комітету Колісниківської сільської ради (Мильники входять до неї) Рибці Анатолію Петровичу на неналежне виконання делегованих повноважень у сфері охорони дитинства».

Для Діани Єсипенко шукають сім’ю, яка взяла б її під опіку.

— Нам ще офіційне рішення комісії з підписами не надіслали, — сказала Оксана Мелашенко, заступник голови Ніжинської райдержадміністрації з питань гуманітарної сфери, політико-правових та соціальних. — Надійде — будемо розглядати. І робити висновки. Вже є відкриті дисциплінарні провадження. Рекомендації комісії не є підставою для звільнення. Потрібні докази. Будемо розбиратися індивідуально.


Автор: Валентина Остерська, тижневик «Вісник Ч» №15 (1666), 12 квітня 2018 року, gorod.cn.ua
Коментарів ще немає