П'ятниця, 17 травня 2024, 04:48
Повна версія сайту
;

Міська влада хоче, щоб теплопостачальники платили більше

12:33 15.03.2016    Коментарі  
 
Чернігівська ТЕЦ

Міська влада на наступній сесії планує прийняти одразу два рішення, що можуть призвести до суттєвого збільшення плати за оренду товариству з обмеженою відповідальністю фірма "ТехНова" та публічному акціонерному товариству " Облтеплокомуненерго ". 

Так, згідно проекту рішення "Про проведення оцінки цілісних майнових комплексів", планується створення комісій з інвентаризації та оцінки цілісних майнових комплексу КЕП "Чернігівська ТЕЦ"(в оренді ТОВ Фірма "Технова") та  об’єкта теплопостачання житлового фонду та соціальної сфери (котельні, теплопункти, елеваторні вузли та мережі) наданого в оренду ПАТ " Облтеплокомуненерго ". 

Для проведення переоцінки планується провести конкурс з відбору суб’єктів оціночної діяльності та провести відбір незалежного аудитора через електронну систему публічних закупівель "ProZorro".

Крім того, іншим проектом рішення планується внесення змін до Методики розрахунку та порядку використання плати за оренду майна комунальної власності територіальної громади міста Чернігова.

Відповідно до порівняльної таблиці, до проекту рішення, орендна ставка за використання цілісних майнових комплексів комунальних  підприємств електроенергетики зросте з 8 до 12 відсотків.

Відповідним проектом рішення, передбачені збільшення орендної плати і для інших підприємств:

Цілісні майнові коплекси комунальних підприємств:

Орендна ставка,%

(чинна редакція)

Орендна ставка,%

(з урахуванням змін)

Торгівлі, з організації концертно- видовищної діяльності, випуску лотерейних білетів та проведення лотерей.

10

15

Харчової промисловості (крім лікеро- горілчаної та виноробної), ресторанів, з організації виставкової діяльності, електроенергетики, газової, хімічної і нафтохімічної промисловості, чорної металургії, зв’язку, швейної промисловості, громадського харчування (крім ресторанів).

8

12

Нафтогазодобувної промисловості, лісового господарства, кольорової металургії, переробки відходівî

7

10,5

Залізничного та автомобільного транспорту, будівельних матеріалів, побутового обслуговування, машинобудування та металообробки, освіти, науки та охорони здоров’я, легкої (крім швейної), паливної промисловості.

6

9

Інші об’єкти

5

10

 

Нагадаємо, раніше заступник Чернігівського міського голови з питань ЖКГ Олександр Кириченко заявляв, що теплопостачальні компанії завищують вартість тарифів.

У свою чергу,  в.о. генерального директора корпорації «Укртеплоенерго» Олександр Корчинський, зазначив, що фахівцями компанії надаються всі необхідні документи і розрахунки, що дозволять оцінити справедливість тарифоутворення робочій групі по вивченню питання правильності нарахування платежів за послуги.

А також, розповів про те, що наразі триває переговорний процес між керівництвом ТОВ фірма  «Технова» та міською владою Чернігова щодо переоцінки цілісного майнового комплексу ТЕЦ.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає