П'ятниця, 17 травня 2024, 05:45
Повна версія сайту
;

Виконком дав дозвіл на будівництво багатоповерхівок на території, де знаходиться артезіанська свердловина та високовольтні лінії

11:20 16.09.2016    Коментарі  
 

Всі члени  виконавчого комітету Чернігівської міської ради, що були присутні на засіданні, вчора, 15 вересня, одноголосно затвердили «Детальний план території багатоквартирної житлової забудови в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного».

Тим самим, фактично, дали дозвіл на будівництво житлового кварталу з багатоповерхівками на території, де знаходиться артезіанська свердловина № 76 водозабору №3 «Бобровиця» та високовольтні лінії.

Як відомо, детальний план стосується території біля вулиці Кільцева, де дві земельні ділянки, загальною площею 7 га, орендують дві скандально відомі у Чернігові фірми «Топаз» та «Форест-3», що відзначилися  планами по забудові лісопарку Кордівка.

Архітекторка фірми «Потрал-М» та одночасно радник міського голови Тетяна Мазур, котра на замовлення міськради робила детальний план території, представляла його членам виконкому.

Тетяна Мазур

Зокрема, згідно детального плану, планується будівництво ряду соціальних житлових будинків, загальною площею у 85,4 тисяч метрів квадратних. Будинки плануються від 10-ти до 16-ти поверхових.

Окрім цього, згідно представленого детального плану, буде збудований дитячий садок та всі необхідні об’єкти інфраструктури, котрі займатимуть площу 10,2 тисячі метрів квадратних.

Мазур також розказала, що ця земельна ділянка є «дуже складною для будівництва», оскільки на ній розташована не лише артезіанська свердловина, а й високовольтні лінії. Вони мають свою охоронну зону, на якій будь-яке будівництво, згідно державних санітарних норм по забудові, заборонено. Однак, не дивлячи на це, архітекторка пропонує збудувати автопарковку під високовольтними лініями, спираючись на те, що усі відповідні служби погодили таке будівництво.

КП «Чернігівводоканал», у власності якого знаходиться артезіанська свердловина, також дозволяє будувати на відведеній ділянці, мовляв труби якими ця свердловина з’єднується  з іншими свердловинами  можна буде перенести.  

«КП «Чернігівводоканал» вважало за можливе погодити межі ділянки загальною площею 5,0452 га для ТОВ «Топаз» при умові нанесення на «План меж» мереж водопроводу та енергопостачання свердловини №76, встановлення зон обмеження для їх обслуговування і встановлення сервітуту на ділянку площею 0,6471 га на якій розташовані мережі водозабору №3 «Бобровиця» КП «Чернігівводоканал». Ці вимоги було враховано при проектуванні Детального плану територій забудови в кварталі вулиць Кільцевої, Балицького та І. Багряного»,- висловило свою позицію керівництво комунального підприємства.

Жителі мікрорайону Олександрівка, котрі були присутні на засіданні виконкому, неодноразово нарікали на тому, що рівень ґрунтових вод у цьому районі занадто високий, і через початок будівельних робіт, їх будинки, котрі знаходяться недалеко від майбутнього будівництва, постійно буде підтоплювати.

На це нарікання Тетяна Мазур зазначила, що таке питання легко вирішується і на території будуть встановлені бар’єри.

Громадський активіст Олександр Гашпар заявляв, що проектанти вдалися до порушень, зокрема, щодо цільового призначення цих земельних ділянок. За його словами, у Генеральному плані міста вони значаться, як землі комунального і сільськогосподарського призначення. А так, як детальний план це лише уточнення Генплану і має йому відповідати – будівництво житлового мікрорайону є порушенням.

Окрім того, той Детальний план, що був представлений на засіданні виконкому не був погоджений із громадськістю, адже він сильно різниться із тим, котрий був розміщений на сайті міської ради для обговорення і пропозицій.

Вислухавши зауваження і пропозиції усіх сторін, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко заявив, що єдині зміни, котрі будуть внесені до Детального плану – це будівництво дитячого садочка не на 100, а на 150 місць та замість встановлення світлофору та пішохідного переходу необхідно зробити підземний перехід.

Після цього, члени виконавчого комітету одностайно підтримали даний проект із запропонованими Атрошенком змінами.

Владислав Атрошенко зауважив, що будівництво у будь-якому районі міста комусь заважатиме, але не будуватися взагалі місто не може.

Читайте до теми:

Чому виник резонанс довкола можливої забудови на Кільцевій?

Головний архітектор має врахувати думку громади при забудові Кільцевої

У міськраді обговорили детальний план забудові району вулиці Кільцевої


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає