Субота, 04 травня 2024, 07:55
Повна версія сайту
;

Щоб відремонтувати внутрішньоквартальні дороги у Чернігові потрібно не менш ніж 10 років

10:12 03.10.2016    Коментарі  
 

Начальник Управління житлово-комунального господарства Чернігівської міської ради Ярослав Куц розповів, що програма ремонту внутрішньоквартальних доріг становить трохи більше 5 мільйонів гривень: по 1,185 тисяч на кожен ЖЕК і 600 тисяч на управління житлово-комунального господарства на ремонти у дворах кооперативних будинків.

Про це він розказав під час спільної з міським головою Владиславом Атрошенком інспекції ремонту внутрішньо квартальних доріг, пише сайт Город.

«Ідея полягає в тому, що ми беремо двір і капітально його ремонтуємо, міняємо бордюри, водовідведення ... Плануємо й надалі збільшувати кількість таких дворів».

Для прикладу він навів цифри - у дворах будинків по вулиці Толстого 94, 96 площа ремонту склала близько 2700 квадратних метрів на суму 1,3 мільйона гривень.

Крім безпосередньо грошей міської ради, є ще гроші депутатського фонду - мінімум по 100 тисяч гривень з кожного, в цілому ж понад 4,2 мільйонів гривень. Вже майже всі депутати звернулися з пропозиціями, визначилися з об'єктами і на них ведуться роботи. Всього по депутатській програмі визначено близько 100 об'єктів.

Коли у Куца запитали скільки приблизно внутрішньоквартальних доріг потребують ремонту, він вразив цифрою - 100 відсотків! Єдиний виняток - нові будинки. За словами головного комунальника Чернігова в місті близько 3 мільйонів квадратних метрів доріг - і магістральних, і дворових, і пішохідних. Щоб всі їх відремонтувати - потрібен приблизно мільярд гривень. Якщо виділяти по 100 мільйонів на рік - за 10 років дороги можна повністю оновити. Тому це має бути програма, концепція. «Ми будемо цю ідею пропонувати» - підсумував він.

 Водночас, як відмітив Ярослав Куц, гарантійний термін на покриття становить лише 5 років. Таким чином, ремонтуватимуть дороги у середині кварталів будуть десятками років.

Що стосується того, за яким принципом вибиралися виконавці робіт, то за словами керівника ЖКГ, договір укладали житлові організації.

«Є відомий перелік підприємств, - розповів Ярослав Куц, - які виконують такі дорожні роботи. В першу чергу йшла розмова, що вони все це виконують без передоплати, без авансу. Це не був тендер, згідно з розпорядженням міського голови допорогові закупівлі проводяться за умови узгодження з профільним заступником. Всі знають цих виконавців робіт, вони підписали договори і несуть повністю відповідальність за виконані роботи ».

Нагадаємо, що як у березні повідомляв заступник міського голови Олександр Кириченко, цьогоріч з міського бюджету на капітальний ремонт міських доріг виділено 15 мільйонів гривень, ці кошти підуть виключно на капітальний ремонт. Також виділено ще 11 мільйонів грн, які спрямують на ямковий ремонт доріг.

Змін дорожнього покриття зазнають такі вулиці: Шевченка, Кірпоноса, пр. Перемоги, Гетьмана Полуботка, Любецька, Щорса, пр. Миру та інші. Таким чином, відремонтують 3,5 км міських доріг з гарним покриттям.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає