П'ятниця, 26 квітня 2024, 23:38
Повна версія сайту
;

На незайняте населення міста витраться 390 тисяч з міського бюджету

09:10 28.10.2016    Коментарі  
 

27 жовтня на засіданні дванадцятої сесії Чернігівської міської ради сьомого скликання депутати міськради затвердили Програму організації та проведення у 2017 році громадських робіт для незайнятого населення м. Чернігова. Вона передбачає залучення максимально широкого кола незайнятих мешканців м. Чернігова до участі у виконанні громадських робіт.

Реалізація цієї програми дозволить, шляхом матеріальної підтримки та адаптації до трудової діяльності безробітних, знизити соціальну напругу та вирішувати проблеми благоустрою міста. Тобто, дасть змогу безробітному населенню заробляти кошти на прожиття у скрутний для себе час і, разом з тим, внести певний вклад у вирішення соціально важливих проблем міста. Крім того, участь у таких роботах активізує інтерес до пошуку підходящої роботи, прискорить вирішення проблеми працевлаштування безробітних.

У Програмі зазначено, що згідно з поданою потребою підприємств та установ міста для виконання громадських робіт у 2017 році необхідно залучити 1000 безробітних громадян. Потреба в коштах з місцевого бюджету (для оплати праці безробітних громадян, що зайняті на роботах у комунальній та соціальній сфері) складає 390 тис. грн.

Дані в розрізі одержувачів коштів:

№ п/п

 

Найменування підприємства, організації, установи

Обсяги фінансування з місцевого бюджету, тис. грн

1

Комунальне підприємство “Зеленбуд” Чернігівської міської ради

35,0

2

Комунальне підприємство “Чернігівське тролейбусне управління” Чернігівської міської ради

 

50,0

3

Комунальне підприємство “Спеціалізований комбінат комунально-побутового обслуговування” Чернігівської міської ради

 

 

150,0

4

Комунальне підприємство “АТП -  2528” Чернігівської міської ради

50,0

5

Управління праці та соціального захисту населення Деснянської районної   у м. Чернігові ради

 

60,0

6

Управління праці та соціального захисту населення Новозаводської районної   м. Чернігові ради

 

45,0

 

Всього

390,0

Із Фонду загальнообов’язкового державного соціального страхування на випадок безробіття (фінансує Чернігівський міський центр зайнятості) кошти виділяються протягом 2017 року в розмірах, що не менші обсягів фінансування з місцевого бюджету.

Нагадаємо, що під час обговорення цієї Програми на виконавчому комітеті, Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко поставив питання доцільності фінансування даної Програми

За його словами, він жодного разу не чув, аби керівники КП були задоволені роботою цих «засланих» робітників, а не це йдуть кошти з міського бюджету.

Довідково. В міському центрі зайнятості впродовж 9 місяців поточного року перебувало понад 7300 безробітних громадян. Для вирішення проблеми їхнього працевлаштування застосовувались активні заходи сприяння зайнятості, а саме: працевлаштовані 1600 безробітних, проходили професійне навчання 555 осіб, на громадських роботах та інших роботах тимчасового характеру працювали 898 безробітних мешканців міста. Однак активними формами сприяння зайнятості вдалося охопити лише 41,4 % тих, хто перебував на обліку в поточному році.


Автор: Прес-служба Чернігівської міської ради
Коментарів ще немає