Вівторок, 07 травня 2024, 13:09
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: звільнення Бистрова та дорога до "Золотого берега"

17:08 25.05.2017    Коментарі  
 

На сьогодні, 25 травня, було заплановане проведення чергової сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося 15 питань порядку денного.

Серед них – зміни до бюджету, що включають виділення фінансування на дорогу до «Золотого берега». Також, розглядатимуться питання щодо проведення експертизи аварійних будинків міста за міський кошт.

Окрім цього, депутати мають розглянути питання про підняття заробітної плати освітянам міста.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію. 

18:20 Розглядаються депутатські запити.

Юридичний відділ повідомив, що згідно регламенту, так як Віктор Бистров є членом виконавчого комітету, необхідно прийняти рішення про виключення його зі складу виконкому. 

18:15 Депутати повернулися з таємного голосування.

Результати:

Прийняло участь у голосуванні 27 депутатів.

За - 23

Проти -4

17:40 Перед депутатами виступає голова лічильної комісії Олександр Тарасовець. Він запросив депутатів до кабінки для голосування.

17:35 Депутати, після підготовки до таємного голосування, повертаються до зали. 

16:30 Оголошена технічна перерва для підготовки до таємного голосування.

16:30 Депутати запропонували представників від кожної фракції, які увійдуть до складу лічильної комісії. Депутати підтримали склад комісії.

16:25 Ганна Якубова зазначила, що депутати поступають дуже імпульсивно в своїх діях, і це стосується не лише Бистрова. Зокрема, вона мала на увазі зміну заступників, начальників управлінь і тому подібне. 

Депутати з «Нашого краю» заявили, що необхідно перенести питання і заслухати звіт по роботі секретаря, аби питання було зважене. 

Атрошенко наголосив, що це не є несподіване рішення або помста. За його словами, він, з Бистровим та ще з кількома депутатами з «Нашого краю» вже обговорювали це питання. 

16:20 Юридичний відділ зазначив, що голосування має бути таємним, згідно законодавства.

Бистров каже, що те, що питання виникло «не звідки», це порушення регламенту. За його словами, присутні розуміють, що це рішення повезене виключно із сьогоднішнім голосування по дорозі на «Золотий берег».

Бистров зазначив, що заяву на сьогоднішній день не писав і писати не збирається.

Юридичний відділ спростував слова Бистрова і зазначив, що сесія внесла це питання до порядку денного, тому регламент не порушується. 

16:05 Сесія продовжує роботу. 

Атрошенко поставив на голосування питання про включення до порядку денного подання про припинення повноважень Бистрова. «За» 23, питання було включено до порядку денного. 

Подання внесли фракції «Батьківщина», БПП, РПЛ та «Опозиційний блок». Всі вони мотивували таке рішення «нестабільною роботою» і тим, що секретар має об’єднувати фракції, а не роз’єднувати. Атрошенко підтримав позиції фракції, зазначивши, що до секретаря є низка питань. 

Атрошенко каже, що фракції «Наш край» буде запропоновано делегувати іншого секретаря. Мер запевнив, що не є ініціатором цього подання. 

За законом, Віктор Бистров все одно залишиться депутатом, якщо подання про дострокове припинення повноважень буде підтримано. Також, Атрошенко каже, що Бистров заслуговує посаду начальника управління. 

Вадим Соколюк, депутат від «Самопомочі» зазначив, що це – політична розправа. На його думку, це пов’язано із голосування за дорогу до «Золотого берега», бо фракція «Нашого краю» не підтримала рішення про будівництво цієї дороги.

Соколюк зазначив, що у фракції «Самопоміч» немає зауважень до роботи Бистрова. 

Атрошенко каже, що певний час, не відчував підтримки від секретаря, яку мав би відчувати. 

15:50 Після розгляду всіх питань порядку денного міський голова Владислав Атрошенко зазначив, що отримав подання від чотирьох фракцій про дострокове припинення повноважень секретаря Віктора Бистрова. 

Оголошена перева на 5 хвилин.

15:10 Депутати перейшли до розгляду ряду земельних питань. 

15:05 Сесія продовжила свою роботу. Депутати повернулися до голосування питання про зміни до бюджету. 

Вцілому запропоновані зміни підтримало 25 депутатів. Рішення прийняте. 

13:30 Атрошенко оголосив перерву на годину.

13:25 Депутати продовжили свою роботу. Атрошенко каже, що довкола питання того, що податкова просить субвенцію у міського бюджету на відправку листів платникам податків за кошти платників податків.

Депутати проголосували за це питання вцілому, без обговорень.

Наступне питання щодо внесення змін до бюджету на 2017 рік. 

13:05 Депутати розглядаються низку бюджетних питань. Зокрема, Про виконання міського бюджету за І квартал 2017 рокуСекретар міськради Віктор Бистров зазначив, що у бюджетні є перевиконання.

Розглядається питання щодо підвищення зарплатні освітянам. Без обговорень, рішення підтримав 31 депутат.

В роботі сесії оголосили переву. На 5 хвилин. 

12:55 Депутати перейшли до розгляду низки питань. Серед них, передача у комунальну власність б’єктів житлового фонду, благоустрою та соціальної інфраструктури.

Питання Про внесення змін до рішення міської ради від 28 грудня 2015 року №2/VII-9 “Про структуру виконавчих органів міської ради” також проголосовано.

12:55 Після жвавого обговорення, депутати затвердили зміни до Програми ЖКГ, зокрема і у питанні будівництва дороги до пляжу «Золотий берег». 

12:45 Депутат Сергій Воробйов зазначив, що заборонити проїзд машинам – це «совок». Необхідно пропонувати альтернативу. По друге, за його словами, машини все одно їздитимуть, не дивлячись на заборону, але, під велодоріжки і пішохідну зону кладеться набагато тонший шар дороги, ніж під машини. 

12:25 Наталя Хольченкова запитала у проектантів запитала, чи є можливість не пускати тій дорозі громадський транспорт і за рахунок цього зменшити ширину дороги. Атрошенко зазначив, що це рішення ради і вирішити можна що завгодно.

Однак, Атрошенко каже, що «заплющити очі на громадське замовлення» щодо цієї дороги неможна. Тим більше, що залишивши лише велодоріжку і пішохідну доріжку машини все одно їздитимуть по цій дорогі на пляж.

12:00 Під час розгляду першого питання перед депутатами виступив представник фірми-проектанта дороги до «Золотого берега» із поясненнями щодо ширини запланованої дороги. Він зазначив, що враховуючи всі норми ДБН і те, що велодоріжка в цьому місці була затверджена депутатами, ширина дороги не може бути меншою, ніж 12 метрів.

Атрошенко вкотре зазначив, що у більшості чернігівців є потреба цієї дороги до пляжу. 

За словами проектанта, розробити односторонній рух, згідно діючих норм, неможливо. Тому, єдиний вихід – дорога шириною у 12 метрів. 

На питання депутата Володимира Коваленка, чи можна закільцювати дорогу біля «Колиби», з виїздом до Червоного мосту, проектант заявив, що через ті ґрунти, що там є, це також неможливо. 

11:55 Депутати продовжили свою роботу. Питання по мораторію розглядається за основу і вцілому.

«За» проголосували всі присутні на сесії депутати, 38 чоловік. 

Перейшли до розгляду питання змін до програми ЖКГ.

11:35 У роботі сесії знову оголосили технічну перерву на 5 хвилин, аби надрукувати проект рішення по мораторію на забудову Кордівки. 

11:30 Додаткове питання по ремонту дороги до «Золотого берега» спільно підготували фракції «Самопоміч», «ДемАльянс» і «Наш край». Атрошенко каже, що після спілкування з головами фракції, заслухати це питання під час розгляду першого питання порядку денного.

Депутати голосуватимуть питання мораторію на 10 років щодо забудови Кордівки, аби розвіяти опасіння чернігівців. 

Атрошенко запропонував не голосувати депутатам за додаткове питання. Якщо депутати підтримають його пропозицію, Атрошенко з голосу виноситиме питання про мораторій на забудову Кордівки.

Тож, лише 17 депутатів підтримали включення окремого питання щодо дороги до «Золотого берега», який підготували три фракції. Питання не було включене.

Атрошенко, з голосу, вніс питання по мораторію.  Пропозиція була підтримана і питання було внесено до порядку денного.

Депутати затвердили порядок денний з усіма змінами. 

11:25 Після затяжної перерви депутати збираються в залі для продовження засідання. Після перерви картками зареєструвалося 38 депутатів.

10:30 До порядку денного включили ряд питань, які раніше обговорювалися на виконкомі. А саме, щодо аварійних будинків, надання субвенції для податкової.

Вадим Соколюк, представник «Самопомочі», запропонував винести окремим  питанням порядку денного щодо будівництва дороги до «Золотого берега». Він зазначив, що необхідно визначитися із форматом дороги, робити її в існуючих межах, або зробити її у форматі, запропонованим ЖКГ.

Підтримали «Самопоміч» і «ДемАльянс».

Юридичний відділ каже, що внесення цього питання зараз буде порушенням регламенту. 

Секретар міськради Віктор Бистров каже, що у такому випадку необхідно оголосити перерву, аби депутати підготували проект рішення і тоді його можна винести з голосу. Атрошенко погодився і оголосив перерву на 5 хвилин. 

10:20 Представник міської виборчої комісії повідомила, що у зв’язку із тим, що Ігор Андрійченко достроково склав мандат, виборча комісія постановила визнати обраним депутатом наступного за черговістю кандидата за списками, а саме, Сергія Кирієнка.

10:10 Сесія розпочинається. Письмово зареєструвалося 32 депутата. 


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає