П'ятниця, 26 квітня 2024, 17:35
Повна версія сайту
;

Сесія міськради: питання вартості проїзду, директори за конкурсом та земля

14:30 17.08.2017    Коментарі  
 

На сьогодні, 17 серпня, було заплановане проведення чергової сесії Чернігівської міської ради. На розгляд депутатів виносилося 30 питань порядку денного.

Серед них питання щодо повернення вартості проїзду у маршрутках Чернігова по 4 гривні, адже перевізники і досі не виконали низку умов меморандуму.

Також, пропонуватиметься затвердити положення, яким директори шкіл міста призначатимуть за конкурсом та після із ними підписуватиметься контракт.

Крім того, розглядатимуться питання ЖКГ, екології та, як завжди, земельні питання.

ПіК вів текстову онлайн-трансляцію.

15:05 Сесія офіційно завершилася.

14:45 Перейшли до депутатських звернень.

Депутат Віктор Тарасов звернувся із проханням доручити начальнику Управління транспорту звітувати про виконання перевізниками Меморандуму і оприлюднити його. 

Всі депутатські запити були підтримані.

14:40 Депутати розглянули всі земельні питання порядку денного. 

Розглядається питання Про Звернення до Верховної Ради України, Кабінету Міністрів України щодо зарахування коштів від штрафів за порушення законодавства у сфері праці та зайнятості населення до місцевих бюджетів.

25 "за", рішення прийняте.

12:35 Сесія продовжила свою роботу. Депутати перейшли до розгляду низки земельних питань.

12:00 Атрошенко оголосив перерву на 15 хвилин.

11:55 Перед депутатами виступає начальник фінансового управління із доповіддю про внесення змін і доповнень до міського бюджету на 2017 рік.

33 депутати проголосували «за». Рішення прийняте.

На підставі офіційного висновку фінансового управління Чернігівської міської ради перевиконання доходів загального фонду, врахованих у розписі міського бюджету на І півріччя 2017 року, становить 30 535 277,04 грн, яке забезпечене переважно надходженнями від податку та збору на доходи фізичних осіб, місцевих податків.

Згідно рішенням пропонується внести зміни до дохідної та видаткової частин міського бюджету. загальним обсягом 110 045 600 гривень.

11:55 Розглядається низка бюджетних питань. Серед них і встановлення граничної вартості на купівлю меблів для чиновників міськради

Згідно наведених в проекті рішення розцінок вони, зокрема,  наступні:

Легкові автомобілі – 600 тисяч грн. , мобільні телефони до 5,5 тисяч, комп’ютери до 25 тисяч, Теле- і радіоапаратура, відеотехніка для службових кабінетів до 20 тисяч

 11:55 Депутатами була погоджена виплата заробітної плати новому секретарю міськради Максиму Черненку.

Крім того, без обговорень було затверджено додаткове питання Про створення комунальної установи «Інклюзивно-ресурсний центр № 1» Чернігівської міської ради

В рішенні зазначається, що інклюзивно-ресурсний центр є установою, що створюється з метою забезпечення права дітей з особливими освітніми потребами від 2 до 18 років на здобуття дошкільної та загальної середньої освіти, у тому числі у професійно-технічних навчальних закладах, шляхом проведення комплексної психолого-педагогічної оцінки розвитку дитини з особливими освітніми потребами, надання їм психолого-педагогічної допомоги та забезпечення системного кваліфікованого супроводження. 

11:50 Депутатами було присвоєно звання почесного громадянина міста Норову Олександру та Пасічнику Василю. 

11:50 Депутати розглядають проект рішення, яким директори шкіл міста призначатимуться за конкурсом.

«За» проголосувало 33 депутата.

Як пояснює начальник управління освіти ради Василь Білогура, Прийняття даного рішення дозволить впровадити нову за змістом процедуру призначення директорів загальноосвітніх навчальних закладів. Рівень кваліфікації яких, надасть можливість запроваджувати нові методи та підходи до навчання та які мають готовий перспективний план розвитку навчального закладу, що відповідає вимогам сучасності.

 11:45 Без зайвих обговорень депутати затвердили питання Про Положення про управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради у новій редакції.  Даним  рішенням  депутати  міської ради   затвердили Положення про управління державного архітектурно-будівельного контролю міської ради у новій редакції, у зв'язку із набранням чинності Закону №1817-VIII «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо удосконалення містобудівної діяльності».

Також було підтримано рішення   Про створення комісії із забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків та затвердження Положення про комісію. 

Відповідно до внесених 5 квітня 2017 року змін до Закону України “Про забезпечення реалізації житлових прав мешканців гуртожитків”, органи місцевого самоврядування забов’язані створити комісії із забезпечення житлових прав мешканців гуртожитків.

Цим  рішенням  міської ради створюється відповідна комісія, затверджується її склад та Положення про неї.

 11:35 Депутати розглядають питання Про погодження Інвестиційної програми ПАТ “Облтеплокомуненерго” на 2017 рік.

Депутат Павло Вовк попросив зняти це питання для подальшого доопрацювання.

Питання було підтримано, «за» проголосувало 36 депутатів.

 Згідно пояснювальною записки до проекту рішення Програма передбачає виконання робіт з реконструкції існуючої котельні без зміни зовнішніх геометричних параметрів по проспекту Миру, 151а у м. Чернігові.

Основними цілями  Програми є економія природного газу та електричної енергії за рахунок заміни застарілих котлів на нові сучасні, насосів та впровадження автоматизованої системи контролю технологічного процесу.

Загальний обсяг фінансування заходів передбачений ПАТ «Облтеплокомуненерго»  у Програмі,  дорівнює  27 249,87 тис. грн.,   з них амортизаційних відрахувань на 2017 рік у сумі 25 331,34тис. грн. та виробничих інвестицій з прибутку у сумі 1 918,54 тис. грн.

  11:30 Депутати проголосували за кілька питань порядку денного. А саме, Про затвердження Звіту про витрачання коштів цільового фонду розвитку інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста Чернігова за 6 місяців 2017 року та Про внесення змін до Програми розвитку міжнародних відносин міста Чернігова та сприяння залученню інвестицій на 2016-2017 роки.  Останньою, зокрема, передбачено виділення додаткових коштів на «проведення системної роботи з містами-партнерами (обмін делегаціями, спільні інформаційні проекти, взаємообмін інноваційними технологіями, обмін досвідом роботи в різноманітних сферах»

Крім того, ще кілька питань порядку денного були погоджені без жодних обговорень.

11:15 Депутати підтримали проект рішення Про внесення змін до рішення міської ради від 28 грудня 2015 року №2/VII-16 “Про утворення постійної комісії Чернігівської міської ради VII скликання з питань регламенту, законності, прав і свобод громадян та запобігання корупції, обрання голови і затвердження її складу”. 

Згідно цього рішення до складу комісії включили колишнього секретаря ради Віктора Бистрова. 

Розглядаються питання по ЖКГ.

З усіма правка рішення було прийняте. «За» проголосувало 35 депутатів. Цим рішенням вносяться  зміни і доповнень до Комплексної цільової Програми розвитку житлово-комунального господарства міста Чернігова на 2017-2020 роки. Так збільшується фінансування відповідних напрямків, як то заміна поштових скриньок, заміна покажчиків назв вулиць, забезпечення проведення капітального ремонту   об'єктів вулично-дорожньої мережі, забезпечення проведення поточного ремонту внутрішньо-будинкових проїздів в житловій забудов, забезпечення благоустрою кладовищ, закупівлю техніки для комунальних підприємств тощо 

11:15 Порядок денний затвердили вцілому.

11:00 Питання щодо вартості проїзду у громадському транспорті міста так і не було включене до порядку денного. Результати голосування наступні: за - 15, не голосувало - 14, проти - 2.

10:20 Перейшли до затвердження порядку денного. Одна з комісій запропонувала створити комунальний заклад «Інклюзивний освітній центр №1». Це питання було включене до порядку денного.

«ДемАльянс» і «Самопоміч» попросили внести на розгляд депутатів питання щодо вартості проїзду у громадському транспорті.

Атрошенко заявив, що скасовуючи рішення виконкому про вартість проїзду, повертається ціна у 3,5 гривень.

Володимир Козир, депутат від «Нашого краю», заявив, що дане рішення буде направлено проти мешканців Чернігова. Він зауважив, що меморандум виконаний у повному обсязі.

«Це рішення популістичне, направлено на політичний піар»,- каже Козир.

Атрошенко надав слово перевізникам, висловитися з цього приводу.

Однин з перевізників заявив, що всі пункти меморандуму виконані і навіть перевиконані. Тому, це рішення не варто підтримувати.

Перед депутатами виступає громадська активіста Тетяна Романова. За її словами, є проблеми щодо технічного стану транспорту та є проблеми із системою моніторингу. Також, є зауваження щодо зовнішнього вигляду маршруток.

Вона просить, аби рішення міського голови чи виконкому дати розпорядження про звіт перевізників про виконання меморандуму.

Міський голова сказав, що оновлення рухомого складу навіть випереджає графік, тому, великих претензій до перевізників немає. Є окремі зауваження щодо дотримання графіку та уніформи для водіїв, але це не критично. 

Атрошенко запевнив, що та ціна, що є на сьогоднішній день – це ідеальний баланс. 

Перевізники заявляють, що мають різкий дефіцит водіїв. А якщо повернути стару ціну, то взагалі не буде водіїв. 

10:15 Сесія офіційно розпочала свою роботу. Всього присутні 36 депутатів.

10:10 Депутати збираються у сесійній залі.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Коментарів ще немає