Понеділок, 29 квітня 2024, 11:10
Повна версія сайту
;

Дубіль заявляє, що влада гальмує Ялівщину, а влада каже, що питання вирішує Прокопенко

09:54 11.04.2013    Коментарі  
 

 Питання довкола створення  Регіонально-ландшафтного парку (РЛП)  на території Ялівщини знову максимально загострилося з часів парламентських виборів. Поки влада устами обласної ради звітує про прекрасну проведену роботу на шляху до створення РЛП, опозиційна громадськість на чолі з нардепом Валерієм Дубілем заявляє по саботаж місцевих чиновників цього  процесу.

9 квітня 2013 року відбулося підсумкове засідання   робочої групи при Чернігівській  обласній раді, яку очолює  Валентин Мельничук . Під час засідання відбулася значна подія - передали картографічні матеріали на паперових та електронних носіях, інші напрацювання по створенню регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” Чернігівській міській раді.

Також голова робочої групи заявив, що    вдалося дійти одностайності щодо окружних меж та орієнтовної площі майбутнього ландшафтного парку, який розміститься на 200,5 га. Розробником проекту створення Регіонального ландшафтного парку “Ялівщина” визначено Чернігівський національний педагогічний університет ім.Т.Г.Шевченка. Орієнтовна вартість проектних робіт складатиме близько 99 тис. грн. Окрім того, науковцями університету виготовлено наукове обґрунтування необхідності створення РЛП “Ялівщина”, а ДП “Чернігівський науково-дослідний та проектний інститут землеустрою” підготовлено необхідний картографічний матеріал. Також досягнуто попередньої згоди з Чернігівською міською радою про фінансування згаданого проекту за рахунок природоохоронних коштів.

 Під час цього засідання робочої групи стало відомо також про те, що список  полум’яних захисник Ялівщини  розширили. На це почесне звання може претендувати тепер, очевидно, ще й перший зам губернатора, колишній кандидат  по 206  в.о. Станіслав Прокопенко.

Як заявив  голова постійної комісії обласної ради з питань агропромислового комплексу, земельних відносин, екології та природних ресурсів Арсен Дідур саме Прокопенко завірив представників  обласної ради, що питання створення а території Ялівщини заповідної зони в статусі Регіонально-ландшафтного парку буде вирішене найближчим часом.

Крім того , по словам Дідура, всіляку всебічну підтримку створенню РЛП пообіцяли також інші чільні регіонали місцевої влади: міський голова Олександр Соколов, секретар міської  ради Олег Шеремет та перший заступник Соколова Сергій Андрос.

В продовження цієї теми 10 квітня народний  депутат Валерій Дубіль зі своїми помічниками провів прес-конференцію в Чернігові на тему «Кому не до снаги робота громадськості у напрямку створення регіонального ландшафтного парку «Ялівщина».

На якій учасники заявили по затягування процесу створення  РЛП в  Ялівщиніі  з боку робочої групи облради.

Під час цієї прес-конференції найцікавішими моменти стали слова депутата Чернігівської  міської ради Олега Русіна, що заявив по конкретних місцевих депутатів, які мають інтерес на території Ялівщинию

Так за словами Русіна, на території Ялівщини мають свої ділянки голова земельної комісії Чернігівської міської ради, голова міської організації партії УДАР Юрій Тарасовць, а також депутат міської ради, що обралися від партії «Фронт змін», але потім утворили своє об’єднання «Рідне місто» Олег Мороз та Павло Гармаш.

Крім того , Олег Русін заявив, що рішення Чернігівської міської ради від  31 січня 2011 року яким депутати дали дозвіл на приватну забудову в районі Ялівщини – на території за чернігівським пологовим відділенням та гіпермаркетом «ВЕНА» було ухвалене з порушенням. Тоді більшість  депутатів  своїм рішенням змінили статус цих земельних ділянок - з сільськогосподарського призначення для приватної забудови.

Сьогодні на цій території  вже будується приватні котеджі і на найближчу сесію Чернігівської міської ради винесене питання щодо  присвоєння назв вулиць   на розі вулиць 1 Травня – Мересьєва. Вулицям хочуть присвоїти патріотичні назви – Галагана, Героїв Крут, Лазаря Барановича.

Щоправда опозиційний депутат Олег Русін так і не зміг внятно пояснити чому, якщо на їх думку, рішення від 2011 року про зміну цільового призначення десятка гектарів землі Ялівщини  було неправомірним до цього часу полум’яна опозиція  «Бтьківщина» в міській раді не спромоглися оскаржити це рішення через суд чи прокуратури. Також і сам Валерій Дуцбіль через свої депутатські повноваження міг оскаржити  рішення.

Виходить так, що тепер, коли вся територія розпродана, котеджі побудовані, і справа дійшла до присвоєння назв, опозиціонери загади про порушення вимог закону і вийшли проказувати про це на прес-конференцію.. От і думай в цій ситуації по відсутність політичних складових  в питаннях Ялівщини, про що постійно заявляє нардеп Валерій Дубіль.


Коментарів ще немає