Субота, 04 травня 2024, 07:12
Повна версія сайту
;

Ялівщина стане міським парком? Виконком піднімає питання детального плану території

11:08 15.02.2018    Коментарі 2  
 

Міська влада Чернігова хоче віддати на доопрацювання проект «Детальний план території. Функціонально-планувальна організації територія лісопарку «Ялівщина».

Відповідні зміни до проекту рішення пропонується розглянути членам виконавчого комітету Чернігівської міської ради.

Даний проект розроблявся Українським державним науково-дослідним інститутом проектування міст «Діпромісто» імені Ю.М. Білоконя (м. Київ) у 2007 році.

На доопрацювання проекту з міського бюджету планується витратити 198 тисяч гривень.

Відповідно до пояснювальної записки, цей проект є етапом реалізації Генерального плану міста та Схеми перспективного розвитку туризму.

«Основна метою цього проекту є вирішення функціонально-планувальної організації, благоустрою, інженерної підготовки та транспортного обслуговування території існуючого лісопарку «Ялівщина» з урахуванням збереження природного та історичного середовища, а також надання пропозиції щодо визначення меж лісопарку «Ялівщина»; збереження, трансформації та збагачення зелених насаджень; коригування зон охорони природної та культурної спадщини з визначенням меж території охоронних зон та режиму використання пам’яток археології, розташованих у лісопарковій зоні»,- йдеться у проекті рішення.

Вказаним проектом на базі частини лісопарку «Ялівщина» та водоймищ на р. Стрижень передбачалося створення міського парку загальною площею 150 га., з яких озеленені території загального користування – 116,7 га.

Нагадаємо, що на останній сесії міської ради вчергове піднімалося питання щодо зміни цільового призначення трьох земельних ділянок у Ялівщині. Однак, питання було зняте з розгляду.

Перед цим у сесійній залі тривало жваве обговорення. Зокрема, наголошувалося, що для початку необхідно затвердити межі РЛП «Ялівщина», а вже потім вирішувати його подальшу долю.

Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко наголошував, що те, що є у Кордівці і Ялівщини – «золоті яйця». «Вони сховані в сіні і ми на них сидимо, як собака на сіні. Громаді вже час усвідомити, аби розкрити цей рекреаційний потенціал, потрібно щось робити»,- відмітив Атрошенко. Він сказав, що у майбутньому треба розробляти проект , але з урахування інтересів приватних власників. «Якщо будемо знімати і надалі ці питання , то все прийде в занепад»,- каже Атрошенко.

Тож, міський голова дав доручення начальнику управління архітектури Сергію Калюжному, опрацювати розроблений детальний план. В свою чергу, Калюжний розказав, що проект розробляла компанія «Дніпромісто», але, проект «завис», адже громадськість виступила проти.


Автор: Чернігівщина: події і коментарі
Гість екогромада 2018-02-15 14:11:51

Проект Діпроміста =це знищення Ялівщини.. дороги шириною до 9 м, масова руйнація екосистемиЮ вирубування лісу, аасфальтування.. Також цей проект морально застраів!!!!!! Куди йдуть гроші платників податків. Ні-знищенню ялівщини.

Гість Аналітик 2018-02-19 13:01:04

Тиц-миц, круто працює виконком міськради. Може їм треба нагадати рішення сесій міськради від 30.09.2013, 27.06.2014р., згідно яким було погоджено віддати під РЛП "Ялівщина" земель комвласності на 168,7га та дано дозвіл на розробку проектдокументації